Min pojkvän är ute och jobbar nu igen och den här gången är det i Japan. Jag brukar inte vara så orolig när han är ute och far så där titt som tätt men den här gången är jag faktiskt lite nervös. Varför? Jo eftersom han ska tillbringa ett dygn i närheten av Fokushima, ni vet där det inträffade en otäck kärnkraftverksolycka för något år sedan. Ni vet det där med radioaktiv strålning är ganska farliga grejer. Rent av farligt så att en del dör och så. Ni vet kanske exempelvis att Tjernobyl fortfarande strålar och är obebott av människor trots att den kärnkraftolyckan inträffade för snart 30 år sedan. Dom där djuren som bor där nu dom föder säkert ungar med två huvuden och lite sådär. Jag är lite rädd att min pojkvän ska komma hem och vara lite grönskimrig och strålskadad och liksom ligga och lysa på nätterna och jag typ kommer vara tvungen att säga ” Kan du rikta din lysande penis lite åt mitt håll, jag läser och vill spara på elen”? Eller så kanske han får superkrafter som Stålmannen och kan ge mig skjuts till jobbet  på sin knytnäve med sin mantel? Och en sak som jag har tänkt på…Vad händer om han kommer hem och faktiskt är grön? Jag tycker ju inte ens om färgen grön!

Skitsamma! Över till dagens recept istället, helt radioaktiv-fri faktiskt!

RÖDVINSDOFTANDE VILTSKAVSGRYTA MED RIS ( 4 pers)

1 paket viltmästarskav

1 gul lök

1 zucchini

2 vitlöksklyftor

3 dl rödvin

1 dl grädde eller mjölk

1 stor tomat

1 köttbuljongtärning

3 krm svartpeppar

1 nypa salt

Smör till stekning

Ris till 4 pers

Gör så här: Skiva lök och zucchini och stek upp i en stekpannan samman med vitlöksklyftorna som du pressat. När grönsakerna börjat få lite färg kan du tillsätta strimlad viltskav. När detta är genomstekt tillsätter du rödvinet, finhackad tomat, köttbuljongtärningen och grädden. Sänk nu värmen och låt detta puttra på svag värme i ca 15 minuter. Koka ris under tiden. När grytan är klar kryddar du med salt och svartpeppar.

 

 

 

2 Thoughts on “RÖDVINSDOFTADE VILTSKAVSGRYTA MED RIS

  1. Klart du är orolig! Du vill väl inte vara tillsammans med en marsliknande gubbe! Håller tummarna att han kommer hem fullt normal!:)
    Brukar ha lite skav i frysen. Går att göra mycket med. Rödvin känns som lite fylligare och smakrikare. Gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation