Vitkålen är inte något dumhuvud utan ett smarthuvud som är sprängfylld med vitaminer. Vitkål är dessutom energisnål mat som också stärker vårt immunförsvar. Varje gång du står där och väljer mellan vitkål och isbergssallad, köp vitkål istället, den innehåller 3 ggr så mycket fibrer och protein.

ROSTAD VITKÅL I UGN MED KUMMIN ( 1 plåt)vitkåliugn

1 tredjedels vitkål

30 kumminfrön

3-4 msk olivolja

3-4 nypor flingsalt

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skiva vitkålen ganska tunt. Strö ut vitkålen på en plåt. Strö kummin ovanpå och ringla över olivoljan. Rosta vitkålen i ugnen i ca 20 minuter. Strö flingsalt ovanpå och servera som tillbehör till kött, fisk fågel eller grillat.

//

Ann-Sofi

6 Thoughts on “ROSTAD VITKÅL I UGN MED KUMMIN

  1. Låter spännande och gott!

  2. Isbergssallad, vad är det ens? Vatten och… krisp? Vitkål är grymt, och speciellt bra att man kan glömma av den ett par dagar och den är ändå lika ätbar. Sug på den du isberg!

  3. Vitkål 9 av 10 gånger. Förstår inte att det säljs så mycket isberg som det gör. Vitkål har ju lite större användningsområde. Gjort nån liknande rostad vitkål som blev sjukt god!

  4. Supergott att rosta så här! Oftast gör jag det med spetskål i klyftor. Ett grymt tillbehör till den mesta maten.

  5. Oj, vad gott det låter! Att det är så nyttigt är ju värsta bonusen. Ska absolut testa, har aldrig tillagat vitkål på annat sätt än att riva till en slaw eller som ingrediens i kålpudding.

    Glad påsk!

  6. Oj oj vad gott det här var!!Kunde lätt ätit en plåt själv.men då hade nog inte magen blivit så glad..
    Tack för ett superlätt och gott recept.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation