Det är söndag och sista dagen framför OS. Nästan varje dag har jag suttit framför tv:n, bölat som ett barn under medaljutdelningarna då jag vet hur mycket dessa atleter har offrat för att få vara med och kämpa i toppen. Det är inte något man bestämmer sig för när man är i 30 års-åldern, att man ska bli elitidrottare… bland de bästa i världen och tävla om världstitlar. Nej det börjar tidigare än så, för vissa rent av i 4-5 års ålder. Vissa når inte ens ändå fram, några skadar sig tidigt och får lägga sina drömmar på hyllan. Man måste ge allt. Man tränar inte  några dagar i veckan utan man tränar flera träningspass per dag. De ger upp godis, rödvin, familj, hemmakvällar och fredagsmys för att träna hårt i flera år för ett lopp som varar under några timmar, minuter eller rent av sekunder. Sådana uppoffringar berör mig. När man gör ett medvetet val, när man kämpar, när man aldrig ger sig och när man ger allt med den stora chansen att inte få något tillbaka. Dessa atleter ska inte ha något recept, de ska ha respect! En elitidrottare skulle exempelvis kanske aldrig ta sovmorgon och knåda ihop ett par sconesbaguetter och äta frukost framför tv:n en härlig söndag som den här.

SCONESBAGUETTER ( 2 st)

IMG_1190-980x1435

3 dl vetemjöl

1/2 dl fiberhavregryn

1 tsk bakpulver

50 gr smör

1 ägg

1 riven morot

1/2 dl mjölk eller vatten

Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader, Blanda mjöl, havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör ner riven morot, ett ägg och mjölken. Knåda snabbt ihop till en kladdig deg. Dela degen i två delar, och forma varje del till en baguette. Lägg bröden i en baguetteplåt eller på en vanlig plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. Serveras varma.

Hoppas ni får en fin avslutning på helgen:)

//

Ann-Sofi

4 Thoughts on “SCONESBAGUETTER

  1. Ibland sitter jag och är sådär avis på hur sjukt vältränade de är men sen tänker jag på att de inte gör nåt annat än tränar. Det är liksom deras jobb. det är därför jag inte är lika vältränad. För jag jobbar inte med träning. alls! Men imponerad av dem är jag.
    Hoppas verkligen att de får lite sovmorgon och slö-söndag ibland. Och lite sconesbaguette nån gång. För den låter väldigt trevlig tycker jag!

  2. Vi har inte sett av den där OS.en förrän idag. Då såg vi slutet på en hockeymatch som vi tydligen förlorade. Nej fy för, de offrar nog en hel för att nå toppen, men det är ju otroligt vilka summor som är inblandade för de som lyckas t.ex i ishockey och fotboll. Någon (Rooney?) hade just bytt fotbollslag och tjänar numera 3 miljoner i veckan!? Inte riktigt klokt om du frågar oss, vem behöver så mycket?
    Nej då tar vi hellre sovmorgnar med nybakat i soffan:)

    Kram på dej!

  3. Ser mycket gott ut!

  4. Ja, visst är det fantastiskt vilket jobb dessa människor har lagt ned för att nå toppen. Inte undra på att de blir förkrossade när de inte vinner. Hade det varit jag så hade de inte kunnat visa ett endaste filmklipp med mig om jag inte hade tagit guld i deras situation. Själv nöjer jag mig med ett mellanting, lite sovmorgon och lite träning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation