Jag älskar pulled pork så när jag läste om pulled chicken  hos Sofie som driver Mumsfillibaba blev jag så galet sugen på att testa själv. Det här är helt klart ett skriva-ut-spara-recept. Och är du nyfiken på hur Sofie smaksatte sin kyckling så är det bara att klicka på länken.

PULLED CHICKEN ( 4 pers)pulledchicken1

4 kycklingfiléer

3 dl ketchup

2 msk paprikapulver

3 tsk rökig chipotle

1 tsk chiliflakes

1 tsk vitlökspulver

salt och pepparpulledchicken

Gör så här:Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ner alla kryddor samt salt och peppar i ketchupen. Gnid in kycklingfileérna med ketchupblandningen och lägg kycklingen i en ugnsfast form ( smörj med olja eller smör så kycklingen inte fastnar i botten). Täck formen med aluminiumfolie och ställ in i ugnen. Låt kycklingen grillas i 2,5 timme. Tag ut kycklingen och drag isär köttet med hjälp av två gafflar. Jag serverade min med hembakade hamburgerbröd och coleslaw.

Ha nu en makalöst trevlig fredag!

//

Ann-Sofi

5 Thoughts on “PULLED CHICKEN

  1. Hade du chipotlepaste lr ngn annan?? Det här ska provas! 🙂

  2. Inte testat pulled chicken än, nej. Bara pork. Det r bli ett framtida projekt, även om jag gärna hade hunnit denna helgen så skriker vindförrådet efter rensning. Helgens nöje… Trevlig helg!

  3. Det här ska lätt testas på!

  4. Så grymt gott! Jag saknade smak från chilisås/ketchup när jag testade, så det ska jag använda nästa gång. Testade iofs att göra med en färdigkryddad kyckling med smak av chili och apelsin som också blev god, men kanske inte fullt lika texmex-ig.
    Ha en skön helg tjejen! Kramar!

  5. Det är ju inte alltid man har värsta framförhållningen så då låter en dragen kyckling som en bra variant! Kanske redan ikväll?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation