Ja nu är det semester. Jag hann inte mer än komma hem från jobbet förrän jag fick packa väskan. Nu stundar ett par dagars segling i Västerviks skärgård med farsan. Det kan vara det bästa jag vet ( inte att hänga med farsan utan att segla såklart)! Jag tänker nog inte bada, rykten säger att det inte är temperatur för det ännu. De är sällan Östersjön får den typ av medelhavstemperatur som min kropp klarar av. Röda havet temperatur är fan ännu bättre. Varmt som tusan så man kan toppa lite mer än bara tårna! Kan man skicka in det som en motion till regeringen…Mera Röda havet temperatur i Östersjön!!  Jag har tänkt på en annan sak! Det där regnandet som håller på hela tiden? Så var det väl ändå inte förr? Jag minns inte regniga sommar från min barndom? Så regnet måste ju ha uppfunnits och tillkommit på senare 90-tal möjligen vid millenniumskiftet? Vad var det för dum jävel som införde det? Häng honom! Eller arrestera honom åtminstone så vi slipper det här skitvädret!

Här kommer en bra frukost som passar första semesterdagen! Jorå man kan äta efterätter till frukost! Det är ju semester!

GREKISK BÄRDESSERT ( 2 pers)

 

 • 500 gr grekisk yoghurt

 • 300 gr skivade jordgubbar eller blandade andra bär

 • 4 tsk florsocker

 • 1/2 dl hackade pistage nötter

 • flytande honung

Gör så här: Blanda grekisk yoghurt med florsocker. Varva sedan grekisk yoghurt med bär i en skål. Strö över pistagenötter och ringla över lite honung. Klart !

 

9 Thoughts on “SEMESTER-FRUKOST

 1. jackie on juni 30, 2013 at 9:39 f m said:

  NJUT och ha det bra, segling låter helt underbart. Skulle vilja vara med och njuta ;). MEN nu är det DIN tur och OJ va du är VÄRD denna semester 🙂 Många goa semester kramar till världens bästa Karlsson 😉 <3

  • matsafari on juli 4, 2013 at 5:12 e m said:

   Åh vad jag har njutit! Alldeles underbart! Fiskat, doppat tårna i 14 gradigt vatten och bara legat på en klippa och filurat.
   Underbart!
   KRAM

 2. Så fräscht och gott att börja dagen med den ”desserten” 🙂 Jag tycker också att det inte regnande på somrarna när jag var barn 🙂

 3. Ja, den skyldige ska hittas och straffas!

  Så sjukt trevligt med segling… jag minns mina barndomssomrar minsann… ack ack, det var tider det.
  Bjussa pappan på den här frukosten så får du nog hänga med mer än en vecka! 🙂

  • matsafari on juli 4, 2013 at 5:11 e m said:

   Haha! Har du hittat den skyldiga? Hojta till i så fall! Jag har ett och annat att säga!

   Ja segelturen var underbar. Ville inte åka hem men var så illa tvungen. Men sommaren är ju inte slut än och jag hinner nog med en tur till:)

 4. Underbart med semester och segling, du får njuta på! Här ska det jobbas i några veckor till innan jag kan njuta till fullo. Kram på dig!

  • matsafari on juli 4, 2013 at 5:09 e m said:

   Ja semester är härligt. Det var länge sen för min del. Veckorna kommer antagligen gå i rasande fart och snart är jag tillbaka i vardagarna igen.
   KRAM

 5. Detta måste jag testa! Ser galet gott ut. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation