Nu är jag åter i Hultsfred efter ett par härliga dagar på båten. Vädret har varit helt på min sida och jag går runt här som ett rött stopp-ljus då jag bränt mig något alldeles förfärligt i ansiktet. Båtturen innehöll en hel del sol, mycket avkoppling, lite fiske och ett möte med en säl. Det där sistnämnda, sälen, var en riktigt häftig upplevelse som jag kommer bära med mig för resten av livet. Fan vad söta dom är dom där små knubbisarna. Kan man ha en egen i badkaret tro och var köper man dom? Nu fortsätter min vecka ner till Göteborg och metaltown, sedan tillbaka till Småland för att gå på min storebrors bröllop. Jajamen! Det är härligt att ha semester! Och visst hinner jag med en och annan semesterstänkare! Som den här jordgubbsdrinken till exempel.

SEMESTERSTÄNKARE MED JORDGUBBAR ( 2 glas)

10 färska jordgubbar

8 cl ljus rom ( för alkoholfritt, skit i romen)

2 dl bubbelvatten

1 kvist mynta

Gör så här: Rensa och skölj jordgubbar och mynta. Mixa myntan med jordgubbar i en blender eller med en stavmixer. Ställ in jordgubbsmixen i frysen så det blir lite halvfruset, nästintill fruset typ isglas som börjat tina (ca 1 timme).Häll upp rom i glas, skrapa upp jordgubbsmixen och lägg i och toppa med lite bubbelvatten. Dekorera gärna med en jordgubbe.

Här kommer några härliga skärgårdsbilder.

Sverige är fantastiskt!

Ha en riktigt skön helg nu! Vi hörs!

 

12 Thoughts on “JORDGUBBSDRINK, VÄRSTA SEMESTERSTÄNKAREN

 1. JA! Sverige är fantastiskt! I rätt väder så.
  Hoppas helgen här i Göteborg blir grym, och att kanske du kan bättra på stoppljusfärgen lite. Det ingår väl i konceptet svenska sommar att bränna sig lite. Hälsa Turbonegro från mig.

  • matsafari on juli 8, 2013 at 4:26 e m said:

   Ja i rätt väder är sant! hellregn och minusgrader kan vi hoppa över här i Sverige egentligen, det är ju så fruktansvärt onödigt!
   Tyvärr missade jag turbonegro men jag såg en rad många andra band!
   KRAM KRAM

 2. Härliga semestertider och sommarbilder, förstår att du har njutit! Och den där drinken, den hade vi helt säkert också njutit av:)

  Ha det nu fortsatt skönt i sommarsverige, ta det lugnt med solen!
  Kramar till dej

  • matsafari on juli 8, 2013 at 4:25 e m said:

   Jag njuter fortfarande:) Det är härligt med semester!
   Hoppas ni också får lite ledigt snart!
   KRAM KRAM

 3. Åh va gott det där verkar! Får nog knata iväg till Bolaget på lunchen idag, ljus rom saknas i vårt barskåp skulle jag tro.
  Ha en riktigt go o fin semester, röj på Metaltown så det räcker för mig med!
  /Trollmamman

  • matsafari on juli 8, 2013 at 4:24 e m said:

   Rom ska inte saknas i barskåpet hörru…den är användbar till så mycket. Knata iväg nu till bolaget 😉
   Jag röjde som tusan för din skull i Göteborg. Jag trodde skorna skulle lossna;)
   Ha det fint!

 4. Vackra bilder och drinken låter fräsch och passar bra till varma sommarkvällar. Ha det fint.

  • matsafari on juli 8, 2013 at 4:23 e m said:

   Tack:) Ja nu är det sommar! Igår hade vi riktigt riktigt varmt här i Småland. Runt 30 strecket! Härligt:)

 5. Mmm, vilken drink! Men visst ska den väl innehålla rom, annars kan man lika väl äta jordgubbarna som de är.

  Ja, Sverige är FANTASTISKT! Härligt med en båttur, men för mig gäller stilla vatten. Inga vågor för då mår jag INTE bra.

  Kram kram

  • matsafari on juli 8, 2013 at 4:22 e m said:

   Haha sant det där med rom!
   Attans att du blir sjösjuk! Det är ju annars en väldigt bra avkoppling det där med att åka båt.
   Ha det fint! KRAM KRAM

 6. Härligt att vara så nära naturen, fina bilder:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation