Sexig eller kanske mer en HET kyckling i ugn blev  dagens måltid. Smaksättningen fick bli en ”jag tar vad jag hittar” – kryddblandning och det blev en riktig HET HIT! Idag är det alla-hjärtans-dag och därför vill jag passa på att önska er alla en trevlig dag och hoppas att kärleken spirar ordentligt:) Ge den du tycker om några extra kramar idag!

HET KYCKLING I UGN ( 4 pers)

  • 4 kycklingfiléer

DEN HETA SÅSEN:

  • 3 dl mjölk
  • 1 tesked sambal olek ( absolut inte mer om du vill slippa draken som sprutar eld ur munnen)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk fryst hackad gräslök
  • 2 krm paprika pulver

Gör så här: Tina kycklingfiléerna. Bryn dem i en stekpanna lite lätt så de får yta och färg. Lägg dem sedan i ugnsform. Blanda mjölk med sambal, vitlök, gräslök och paprikapulver, slå sedan blandningen över kycklingen i ugnsformen. Ställ in i ugneb i ca 30 minuter i 225 grader. Servera med ris, klyftpapotis eller någon smarrig pasta.

En stor alla-hjärtans -dag kram till er!

8 Thoughts on “SEXIG KYCKLING I UGN

  1. Mumsfillibabba!! Den där måltiden såg verkligen inte fy skam ut, såg huuur smarrigt ut som helst! Fast jag är ju en sån mes vad gäller HETA/STARKA rätter som brinner i munnen, Inte riktigt min grej….haha! Det får gärna smaka av kryddor men inte brinna på tungan – då tycker jag liksom inte att man känner nån smak alls överhuvudtaget 🙂 Jag skulle med andra ord nog skippa sambal oleken…haha!!

    Hoppas du avnjutit en underbar Alla Hjärtans Dag!

  2. Det var ett himla kul namn på rätten, som dessutom ser supergod ut.
    När du skriver draken tänker jag på Farmor i Bamse 🙂

    Ha gott!

    • matsafari on februari 15, 2012 at 1:38 e m said:

      Ja lite roliga namn är inte svårt att komma på:) Min mamma har ett recept på en gryta som heter Ko-patt…haha. Och den innehåller inte ens ko.

  3. Åh, ser helt fantastiskt gott ut!

  4. Oj! Vi har nog olika referensramar vad det gäller stark mat : )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation