I år bestämde jag mig för att läsa mer, alltså böcker inte bloggar och skvalleblaskor utan helt sonika bara vanliga böcker. Jag har lyckats ganska bra tycker jag. Jag började året med Jägaren, en självbiografi skriven av en dansk elitsoldat sen fortsatte jag med Bear Grylls självbiografi Mud,Sweat and tears även den handlade om hur det är att vara vältränad elitsoldat utan mat i skogen. Efter den dök jag genast ner i boken 4 timmar kroppen skriven av Timothy Ferriss, en galen bok i hur man tränar på bästa sätt utan att lägga alla dina timmar på gymmet. Just nu dök jag ner i boken Världskrig Z och anledningen till att jag inte uppdaterat bloggen på ett tag är just pga den här boken. Så jefla bra att jag till och med försov mig i morse eftersom jag inte kunde lägga ner boken i går kväll vid läggdags. Andra bra böcker jag läst i år:

 1. Oliwer Twist, Charles Dickens Betyg: 3 kakor av 5 ( en riktig klassiker alla borde läsa)

 2. Mandomsprovet, Jonas Cramby Betyg: 4 kakor av 5 ( killen som egentligen skriver kokböcker har nu skrivit hur det gick till när han blev man, om han nu någonsin blev det?)

 3. Det farliga Sverige, Dick Sundevall Beyg: 4 kakor av 5 ( här får man möta Sveriges farligaste och värsta förbrytare som går ibland oss, sitter inspärrade eller omvänt sig själva till Sveriges varligaste)

 4. Adjö det ljuva livet, Camilla Henemark Beyg: 5 kakor av 5 (hatten av till denna kvinna eftersom hon legat med Svea rikes konung, varit hemlös och elitidrottare)

 5. Peter Rätz , Dick Sundevall  Betyg: 3 kakor av 5 ( den här polisen infiltrerade ett motorcykelgäng och lever nu under skyddad identitet någonstans med sin familj)

 6. Heja Heja, Martina Haag Betyg 1 av 5 kakor ( Alldeles för klämkäckt och tarvligt för en tuff brud som jag, därav det låga betyget)

Nu över till receptet. Som får 5 kakor av 5. Smaklig spis!

SMÖRDEGSFLARN MED BLÅMÖGEL, PÄRON OCH MANDEL ( 4 pers)

2 långa frysa smördegsplattor

ca 100 gr Castello creamy blue

1 päron

1 näve rökta eller naturella mandlar

Gör så här: Dela smördegsplattorna på mitten. Lägg de fyra plattorna på en plåt. Skiva päron tunt med en osthyvel och lägg några skivor ovanpå varje smördegsplatta. Smula osten och lägg ovanpå päronen. Avsluta med att strö lite mandlar på toppen. Gratinera i ugn i 200 grader i ca 10 -15 minuter. Serveras varm tillsammans med en enkel sallad.

 

4 Thoughts on “SMÅ SÖTA SMÖRDEGSFLARN MED BLÅMÖGELOST, PÄRON OCH MANDEL

 1. Det är himlans mysigt att läsa böcker. Avkopplande på ett vis som inget tv-program kan vara. Jag läser snuskböckerna 50 nyanser nu. Inte riktigt optimalt för avkopplingsbiten kanske, men bra ändå!

  • matsafari on augusti 5, 2013 at 8:40 f m said:

   Nä ingen tv slår avslappningen som en bok ger. Dom där snuskböckerna har jag hört mycket om men faktiskt inte läst ännu.

 2. Härligt med böcker jag har inte läst någon av dessa du beskriver, men jag har varit på teater uppsättning med lite modernare tolkning av Oliwer Twist riktigt bra:)
  Jag läser nu boken ”En man som heter Ove”
  Ha det gott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation