Plånboken kanske inte alltid gillar gourmet-mat på samma sätt som du gör. Därför är högrev ett bra alternativ för plånboken att lägga på grillen. Om du vill vara säker på att köttet inte blir torrt och tråkigt (grillen lever ibland ett eget liv och blir så jäkla varm att självaste Satan blir stolt och viftar med hornen på huvudet) så förgrilla biten som en stek i ugnen först. Låg temperatur  (ca 150-170 grader) i ca 30 minuter beroende på hur stor bit du har. Lägg den sedan på grillen och använd en stektermometer, köttet vill du ha ungefär vid 50 grader för härligt rosa färg.

GRILLAD ÖRTIG HÖGREV ( 4 pers)

ca 1 kg högrev

2 msk timjan

1 msk rosmarin

1 msk olivolja

1 msk grovsalt

Några drag med pepparkvarnen

Gör så här: Gnid in olivoljan runt hela högreven. Fortsätt med att gnida in timjan och rosmarin runt om och klappa sedan in hela högreven med grovsalt. Drag några varv med pepparkvarnen och lägg sedan högreven på grillen. Om du har svårt att få bra temperatur på din grill grilla först köttet i ugn som en stek på låg temperatur i ca 150-170 grader i ca 30 minuter. Lägg därefter köttet på grillen.Grilla köttet tills det når en innertemp på 50 grader. Skär upp i tunna skivor och servera med grillade grönsaker och världens godaste fetaoströra.

 

6 Thoughts on “GRILLAD ÖRTIG HÖGREV

  1. Högrev är jättegott att grilla. Man kan även fuska och koka lite på den. Det går även bra med riktigt billiga bitar som fransyska. Nån timmes kokning innan grillning så är det kanonmört och fint.

    Om du kollar in till trollcafeet idag finns det en ”utmaning” till dig! (http://trollcafeet.wordpress.com/2013/07/30/kokspryl-skicka-vidare-fraga/)

  2. Högrev är nog mitt favoritkött faktiskt. Brukar iofs nästan bara göra grytor på det, men klart det kan grillas också. Ser förträffligt gott ut!

  3. Oj, det där såg ju farligt gott ut:) kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation