Idag tänkte jag bjuda på en härlig rödbetstzatziki som passar alldeles utmärkt till alla sommarens alla grillkvällar. Jag vill också slå ett extra slag för det nybyggda Spritmuseum som ligger på Djurgården i Stockholm. Ett utmärkt semestertips för den som vill veta mer om vår svenska alkoholhistoria och vill få sig en tankeställare kring svenskars dryckesvanor. Detta museum är inte är något som barn skulle uppskatta så dra nu inte in era små knattar hit och tro att dom kommer tycka det är roligt för dom kommer tröttna redan i entrén. Tro mig! Det här är helt klart ett museum för vuxna alternativt ”halvvuxna”. Jag själv var där för några veckor sedan och ”fylledansade”  jag fick hörlurar med någon svensk discodänga samt fick följa med i ett ”disco-fyllos” danssteg som visades på den stora skärmen framför mig. Oj vad roligt!!!

Visste du föresten att det är 12 sockerbitar i starköl? I min rödbetstzatziki finns det inget socker men jag är  söt ändå 😉

 

RÖDBETSTZATSIKI

 • 1 riven rödbeta
 • 2,5 dl turkisk yoghurt
 • 1-2 vitlöksklyftor
 • 1 krm svartpeppar
 • 1 skvätt lime ( kan uteslutas)

Gör så här: Pressa ner vitlökklyftor i yoghurten, tillsätt peppar och riven rödbeta samt en skvätt lime ( om du vill). Rör om. Låt stå kallt ca 1 timme innan servering. Supergott!

Det är inte helt lätt att dansa onykter när man inte har druckit en droppe, men kul var det. Jag underhöll också flera av besökarna eftersom jag var den enda hade ballar nog att bjuda på mig själv…haha!Och den här bilden mina vänner, jag ser inte så glad ut kanske men jag var lite i chock tror jag, men jösses så glad jag blev när jag stod där framför en av tidernas kanske coolaste konstnärers verk…ANDY WARHOL! Jag har i mitt liv varit lite konstnörd (det börjar bli bättre) och Andy Warhol är en av de konstnärer som ligger högt på min lista. Här står jag alltså 20 cm från hans verk! Jag vågade inte peta på tavlan för jag gissar att den var larmad men jag gick så nära jag kunde för att inte missa någonting!

5 Thoughts on “SNABB RÖDBETS-TZATZIKI

 1. He he ett disco-fyllo, vilket bra ord.

 2. Bra tips till sås! Har alla ingredienser hemma.

  Kram Malin

 3. Vilken härlig tzatziki! Klart man ska bjuda på sig själv 😉

 4. Åh måste göra. Så gott med rödbetor!

 5. åh den där tzatzikin ser ju bara för god ut.måste testa nästa grilltillfälle,bara de slutar regna nån gång.
  heheheh,japp bara ann-sofi som är modig.vi tittar på istället hihiihih

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation