Det där med pension är inte helt lätt när man är 34 år och inte har något riktigt jobb. Det är en seriös sak, det har jag förstått! Men det känns ganska avlägset när man har över 30 år kvar tills man sitter där i trädgården med någon väninna man är för senil för att minnas namnet på (men det gör inget, för vi har ju så trevlig) och dricker kaffe med dopp och räkna valkar och rynkor dagarna i ända.
Det blir inte direkt lättare när trevliga unga pojkar ringer och erbjuder det allra bästa fondsparandet med absolut fria avgifter, champagnebad vid 65 ( wow) samt guld och gröna skogar osv. Men…När den trevliga killen ifråga vill att man ska logga in med sin e-legitimation alldeles omedelbart för att flytta över sina pengar så anar jag ugglor i mossen och ber (utan att blinka) vederbörande att dra lite åt helvete. Sen… När man kollar upp saker och ting så inser man att den stora boven egentligen är mitt nuvarande bolag. Och när man sedan läser en tidningsartikel där man till och med varnar för företaget blir man lite ångerfull, ringer tillbaka och tecknar ett jävla avtal. Jag är inte den som den, nej det är jag inte.
Så med ett nytt förvaltningsföretag så firar vi min kommande pension med lite snabblagad pasta.
ITALIENSK PASTA MED LUFTTORKAD SKINKA ( 2 pers)
2 portioner kokt pasta
10 minitomater
1/2 gul lök
1 dl vispgrädde
1 dl riven ost
6-8 skivor lufttorkad skinka
(Lite ruccola som dekor om du vill eller basilika, det är också gott)
Gör så här: Värm en stekpanna med lite smör. Stek lök och tomater mjuka på medelvärme. Tillsätt pastan. Rör om. Tillsätt vispgrädde och riven ost. Rör om tills osten smält och allt blandat. Servera pasta på tallrik och lägg skivor av lufttorkad skinka på toppen. Dekorera med sallad eller basilikablad. Snabbt, enkelt och gott!
Ha ha ha du skriver så kul och jag blir så glad fast jag har noll koll på pensionsjoxet och jag är mycket närmre gungstolen än du ;-)) Smarrig mat som vanligt hos dig och dill i ”stroggan” var fiffigt, älskar dill men har liksom inte kommit på att ha i det!