Ibland vill man bara att det ska gå fort. Och då menar jag med allt utom det där som händer i sängkammaren. Dagens recept handlar inte om stekta äggledare eller så. Det här inlägget innehåller bara helt vanliga ekologiska ägg från höns som stekts inuti en paprikaskiva. Svårare än så behöver inte en middag vara. Bara ett helt vanligt jävla stekt ägg. På så vis kan man ju lägga lite extra krut i sovrummet. Lägga kryddan där dvs.
1 ganska tjock skiva paprika
1 ägg
1 nypa salt
Gör så här: Hetta upp en stekpanna med smör. Lägg ner skivan med paprika och slå ägget inuti. Lite av ägget kanske rinner utanför i botten men det är bara att skära bort det innan servering. Sänk värmen något och låt ägget steka i ca 10 minuter. Det blir genomstekt i botten och lösare i toppen beroende på hur länge du steker. Ett kul sätt att steka ägg på. Pröva!
Till mitt ägg serverade jag smörstekt vitkål med bacon. Det där gör man ju lite som man vill men vitkålen är både billig och nyttig just nu. Och med vitlök smakar ju det mesta gott!
😀
//
…eller med bacon smakar allt gott 😀
För övrigt väldigt fiffigt och snyggt!
Genialiskt!
Mer tid åt annat behövs ofta! Snyggt och gott!
Väldigt bra idé! Det ska jag komma ihåg!
Det ser fantastiskt gott ut och även vackert. Det får man testa men jag måste vara försiktig med paprika för min mage reagerade sist på ungsstekt paprika men det kan bero på att jag hade halvfasta. Min man får testa 😉
Ha en fin dag
Malin
Gott och snyggt!
Vilket inspirerande och snyggt….o gott recept!….
Åh vilken rolig ide! Det måste jag testa!
Snyggt! Ska komma ihåg detta och göra till en god helgfrulle 🙂
Det där ligger bra till för dagens lunch med trollen. Tack för idén!
Så jädrarns smart, som öf ön cöcötte där man dessutom käkar formen! Såg någon som hade lagat till i avocado också, fast paprika låter faktiskt snäppet godare. Och bacon till, öff cörse!
Kramar!
Åh, så snyggt! Och fantastiskt gott!
Vilken smart idé!
Åh, det lät spännande! 🙂