Igår kväll uppstod en paniksituation med vår tvättmaskin nere i källaren. Min sambo och jag hamnade i rejäl dispyt angående instruktionsboken. Jag citerar rakt av:

Sambo: HÄR! Instruktionsbok!
Jag: Nej, det är INTE instruktionsbok för tvättmaskiner. Det är ju för fan blåbär på framsidan! Och kaka!
Sambo: JOOO. Det är visst till tvättmaskinen, kolla här! (Sambo pekar auktoritärt på en minimal text där det står ”tvättmaskin wirlpool” under en stor vacker blåbärsbild och annan mindre bild på kaka)
Jag: Men varför i helvete är det blåbär på framsidan?
Sambo: Meeen….Skit i det! Gör nu som instruktionsboken säger!
Jag: Blåbär! Det är ju för fan blåbär på framsidan. Varför är kakan på bild?
Sambo: Meen skit i det!! ( vatten fortsätter rinna ut på golvet)
Jag: Men det är ju för fan blåbär på framsidan! Jag hade förstått om det hade varit blåbär och kaka på en instruktionsbok till kylskåp… men till tvättmaskin? Varför? Varför är det blåbär på bilden? (jag står nu i vatten men märker ingenting)
Sambo: Men för helvete! Kan vi bara skita i bilden och ta tag i det här!

Behöver jag tillägga att vi fortfarande inte har kontroll över tvättmaskins-blåbärs-situationen? Varför är det blåbär på en instruktionsbok till tvättmaskiner? Jag förstår inte?

FRIED RICE MED CURRY  ( 2 pers)

2 portioner kokt ris

3 krm curry

1 msk smör

1, 5 dl frysta ärter

2 ägg

Gör så här: Hetta upp en stekpanna. Lägg i smöret och curryn och fräs någon minut. Tillsätt ris, ärtor och knäckta ägg. Stek på medelvärme och under omrörning i ca 3 minuter. Klart att servera!

6 Thoughts on “STEKT CURRYRIS/ FRIED RICE

 1. Haha, oj, då, konstigt val av bild, undrar hur snacket gick när de skulle bestämma vilken bild de skulle ha! Annars, ris i alla dess former är en storfavorit!

  • matsafari on september 19, 2013 at 2:14 e m said:

   ja jag förstår inte hur dom tänkte. Jag hade ju aldrig gissat att det var den rätta instruktionsboken om jag inte hade läst den lilla texten. Jag tror att juryn som sitter och bestämmer bilder för sånna här instruktionsböcker antagligen älskar blåbär allihop 😉

 2. Hahaha, ja blåbär kanske man känner sig som när man ska läsa instruktionsboken?? 😉

  Mmmm, fried rice älskar jag det vet du. Har haft inne en liknande variant inne hos mig fast utan ägg och visst är det gott slurp! Ibland önskar jag att det blev lite extra ris över…. för då kan jag göra denna rätten dagen efter! =)

  • matsafari on september 23, 2013 at 10:36 f m said:

   Blir det någonsin extra av någonting över så man kan göra en god leftover-rätt? Här i huset säger det slurp alla dagar i veckan.

   Instruktionsboken var verkligen lite blåbär! Vi har fortfarande inte fått ordning på tvättmaskinen för instruktionsboken var värdelös.
   KRAM

 3. Ha ha helt absurt ju! Är man matbloggerska så är man. Klart du undrar ju!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation