Det där med mobiltelefoni är inte speciellt lätt. Ganska nyligen har jag börjat använda T9 efter att jag fick en utskällning av min kompis. Hon tyckte inte att jag kunde sitta och trycka bokstav för bokstav och hon började förstå varför jag så sällan svarar på SMS. Ja, så jag började använda T9  eftersom hon dessutom sa att det skulle gå fortare. Ja visst går det fortare, men det blir fan inte rätt! Nu när jag använder T9 så skriver telefonen jättekonstiga saker och för varje sms jag skickar får jag alltid frågan tillbaka ” Är du full?”. Det är dessutom ett litet ord som återkommer väldigt väldigt ofta!!!! Nämligen dansband. Vad jag än skriver så lägger telefonen till dansband före eller efter. Detta är för mig ett väldigt stort frågetecken och stort mysterium eftersom dansband inte är ett ord som jag använder så mycket. Så ska jag skriva exempevis : tjena killen…så skriver telefon tjena dansbandskillen osv… Och eftersom de flesta av mina kompisar är hårdrockare så har min telefon säkert gjort mig osams med allihop nu. Så jag vill jag passa på att säga förlåt till alla som råkat ut för mina konstiga och obegripliga sms. Min sambo låg dubbelvikt i soffan när han läste upp minst 10 ordentligt gåtfulla sms jag skickat senaste veckan.

PESTOPASTA ( 4 pers)

Pasta till 4 personer

Pesto:

50 gr pinjenötter

2 krukor basilika

1 vitlöksklyfta

100 gr riven parmesan

1 dl olivolja

Salt och peppar

Tillbehör:

50 gr Haricots verts

10 coctail tomater

Gör så här: Koka pastan enligt anvisning på paketet. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Stöt basilika och pinjenötter i en mortel (matberedare, stavmixer går också bra). Lägg i pressad vitlök och stöt lite till. Lägg i riven parmesan och rör om. Blanda ner olivoljan och smaka av med salt och peppar. Häll av pastavattnet och tillsätt peston i pastan. Lägg i tomater och  haricots verts och ställ pastan i sin kastrull på spisen igen och låt grönsakerna och peston bli lite ljummen. Klar att servera.

10 Thoughts on “PESTOPASTA MED LJUMNA TOMATER OCH HARICOTS VERTS

 1. Hahaha, det låter väl nåt det! Vi är sådana tönnisar så vi fattade inte ens vad du menade med det där T9 först…
  Och raskt vidare till maten:) Pasta – mums, pesto – mums, pastapesto – mumsmums!

  Dansbandskramar

  • matsafari on september 19, 2013 at 2:18 e m said:

   haha ja t9 det behöver ni inte ta och installera i era telefoner Mårtenssons. Det blir bara fel!
   Stora dansbandskramar tebax 🙂

 2. Låter och ser ljuvligt gott ut, mums mums!
  Jag har inte T9 funktion men ändå vill ifånen skriva lite som den vill, haha 😉

  • matsafari on september 19, 2013 at 2:17 e m said:

   Haha telefonerna verkar ha ett eget liv och ställer till det som fasen ibland. Tur att man inte är en telefon helt enkel 😉
   Ha det fint! Kram

 3. Men så GOOOTTTTT! Jag älskar pasta och pesto 😉 KrAM

 4. Ha, ha! Du är för rolig 🙂 (Jag knappar fortfarande in varje bokstav för sig, är livrädd för T9, HA)!

  • matsafari on september 19, 2013 at 2:15 e m said:

   Jag tror jag snart övergår till att knappa in bokstav för bokstav jag också. Folk kan ju inte gå runt och tro att jag har alkoholproblem och är full stup i kvarten 🙂

 5. Yummy, så gott! Ha en fin dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation