Malta, sägs vara hjärtat av Medelhavet och eftersom vi har Medelhavstema på bloggen den här veckan vill jag få med någonting från det maltesiska köket. På Malta har man väldigt mycket maträtter som influerats av Italien och Sicilien. Riktiga maffiosomenyer med andra ord. Det jag vill dela med mig är ett form av wienerbröd som kallas Pastizzi som är fylld med härlig ricottaost. Malteserna äter detta till frukost och som eftermiddagssnack och ibland fyller man den även med ärter eller kött. Här i Sverige skulle vi väl helst ta den till fikat skulle jag gissa.Den påminner lite om vår ostkaka fast i ett wienerbröd.Väldigt enkelt att göra om du köper färdig smördeg. Här kommer receptet.

PASTIZZI 
(Maltesisk ”ostkaka”)
10 st
1 paket fryst smördeg (10 plattor)
1 burk ricottaost
4 ägg
Gör så här: Tina smördegen. Blanda ricotta och ägg med elvisp. Sen är det bara att fylla plattorna med äggblandningen och nypa ihop kanterna så inte äggblandningen rinner ut. Grädda i ugnen i 220 grader i ca 10 minuter. 
SMARRIGT!

One Thought on “TEMAVECKA (Pastizzi)

  1. Anonymous on november 22, 2011 at 11:08 e m said:

    Åt det här när jag var på Malta, varje dag! Underbart goda, speciellt med ricotta fyllningen eller spenat/tonfisk fyllningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation