Nästa vecka är nästan full i min kalender. Det är också en stor vecka för bygden Hultsfred då den nya festivalen ” This is Hultsfred” går av stapeln. Ni har säkert hört att Hultsfredsfestivalen gick i konkurs och köptes upp av ett tysk företag som redan efter  2 år bestämde sig för att flytta festivalen till Stockholm. Han gjorde hela bygden upprörd när han också valde att ta med sig namnet Hultsfredsfestivalen. Hultsfredsfestivalen/ Stockholm, ja det låter ju lika dumt som att hävda att jorden är platt eller att det kryllar av maskrosor på månen. Förutom att lilla bygden vaknar till liv så ska jag hinna med att åka till Stockholm på en matlagningsträff och laga mat med Tom Sjöstedt, jobba, gå på min brorsons student, lägga stenplattor på den nya uteplatsen samt fotografera och vara gäst på ett par vänners bröllop. Vilken vecka va! Det firar vi med lite tiramisu tycker jag!

TIRAMISÙ MED JORDGUBBAR ( 6 pers)

300 gr färska jordgubbar

3 st ägg ( separerade i gulor och vitor)

1 1/2 dl socker

250 gr Mascarponeost

12 st Savoardikex

1 dl starkt kaffe

1/2 dl marsalavin

Kakao

Gör så här: Skiva jordgubbarna tunt. Separera äggen. Vispa äggulor samman med socker tills det blir väldigt fluffigt, tillsätt mascarponeosten. Vispa äggvitorna tills de blir ett fast skum. Vänd sedan ner skummet (med hjälp av en slickepott) i mascarponesmeten. Blanda kaffe och marsalavin i en låg skål. Häll i 3 msk av marsala och kaffeblandningen i mascarponesmeten och rör om. Doppa sedan kexen snabbt i vin och kaffe och lägg i kexen i portionsskålar. Lägg i lager av jordgubbar, kex och mascaponesmet tills skålarna är fyllda. Pudra över med kakao och ställ i kyl minst 30 minuter. Gärna över natten.

Ett litet tips om ni är många! Servera ur en stor skål!

 

 

8 Thoughts on “TIRAMISÙ MED JORDGUBBAR

 1. Du kommer ha en fin vecka med mycket roligt inbokat. Tiramisun ser väldigt god ut.

 2. Vilken härlig vecka du har framför dig!! Och efterrätten ser jättegod ut!!
  Kram

 3. Ja, det låter som om du har en riktigt härlig vecka framför dig! Och din tiramisu med jordgubbar ser ju grym ut, mums! Ha en fin vecka!

 4. Vilken rolig vecka, men visst är det konstigt att mycket roligt ska hända samtidigt:)
  Ha det riktigt bra
  TIRAMISÙ är en favorit men har inte provat med jordgubbar, men vad kan gå fel med den goda gubben .)

 5. Ser riktigt gott ut och tänka sig… Jag har sådana kex hemma. Har funderat på vad jag ska ta mig till med dem, kan alltås bli nåt sånt här.

  Ha en kanoners vecka kära du!

  Kram kram

 6. Jodå, snacka om att din vecka kommer att gå i en flygande fläng, knappast är det måndag förrän det är fredag igen. Men så mycket kul det står på listan, matlagningsträffen låter spännande värre, kanske det blir ett inlägg att vänta om det?

  Tiramisun låter hur god som, jordgubbar och marsalavin, jo vi tackar vi!

  Ha det nu så bra,
  kramar

 7. Vilken vecka! Och vilken härlig Tiramisu! Går du vilse i Stockholm så är du välkommen att hör av dig till mig!! . 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation