Idag flaggar vi för Sverige så jag tänkte bjuda på tunnbrödssnittar. En bra grej som passar såväl till buffén som till picnic-korgen. Jag äger ingen picnic -korg så jag snittade mina tunnbröd och lade dom lite snyggt på en tallrik och serverade dom som en förrätt istället. Inte så dumt det heller!

 

TUNNBRÖDSSNITTAR MED RÖKT YTTERLÅR (6 pers)

6 tunnbröd

1 dl creme fraiche

200 gr Philadelphiaost

1 halv tub pepparrotsvisp

18 skivor rökt ytterlår

1 mindre purjolök

Gör så här: Skölj purjolöken och skär tunna långa längder. Dessa längder ska du sedan använda för att knyta ihop snitten. Blanda pepparrotsvisp med osten och creme fraiche. Ställ in pepparrotscremen  kylen i ca 30 minuter så den får lite fastare konsistens. Bred sedan krämen på tunnbröden och lägg sedan tre skivor av rökt ytterlår på varje tunnbröd. Rulla ihop och dela tunnbrödet på hälften med ett snett snitt. Jämna till den raka änden om det behövs så snittarna kan serveras stående. Knyt purjolök runt snitten. Servera två snittar per skalle! Hepp hepp !

6 Thoughts on “TUNNBRÖDSSNITTAR MED RÖKT YTTERLÅR OCH PEPPAROTSCREME

 1. Mm, så gott! Jag brukar inte göra snittar så ofta – himla dumt, för det är ju så gott! Jag har rökt kalkon i mina och det är inte heller dumt.

  I dag flyger jag till Edinburgh för att ha en skön weekend. Jag önskar dig en trevlans helg! Kram!

 2. Mycket tjusigt! Picknickkorg alltså, allt ska man ha nu förtin. Jag brukar ta en plastpåse jag, men det blir så rörigt. Så bäst att stanna hemma och äta upp allt själv, ho ho.

  • matsafari on juni 9, 2013 at 11:49 f m said:

   Ja allt ska man ha nuförtiden! Platspåsen är helt klart underskattad. Jag använder den flitigt. Förr hade jag den som skolväska, nu är det oftast lunchen som ligger i.

 3. Himla gott det där. min sons favoritsnittar 🙂
  Lena fråpn make a head food

 4. Fiffigt att knyta ihop med purjo 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation