I veckan fyndade jag på Netto. Oftast så brukar man åka dit för att handla en specifik sak men man kommer alltid ut med någon helt annan. Och den här gången blev det en frukttork. Och det har jag velat ha en länge.IMG_2084

Jag har redan testat att torka äpplen med ett bra resultat. För att inte äpplena skulle bli bruna så penslade jag dem med saft från citron innan skivorna spreds ut på bläcken. Äpplena fick stå i torken i ca 4,5 timme sedan var dom klara men tiden påverkas av lite olika faktorer. Bland annat tjockleken på skivorna eller om frukten innehåller mycket vätska. Nästa försök ska bli med blåbär, tänkte jag. Äppelbitarna klippte jag sedan ner i mindre bitar och blandade ner i muslin och det var lite så jag tänkte med blåbären. Har du ingen fiffig tork som jag så går det bra att torka äpplen i ugnen i 125 grader i ca 2 timmar men du behöver plocka ut plåtarna med jämna mellanrum och vända på skivorna. Lycka till!

Kattungarna!! Dom fyller 4 veckor idag (på internationella kattdagen) och grabbarna i kullen har redan fått det mest perfekta hem man kan tänka sig. Det blir första gången som två i samma kull hamnar i samma familj. Det är verkligen jättekul! Och alla katter på slätten (här i Hultsfred) kommer darra av skräck framöver då grabbarna Grus (på dom två första bilderna) flyttar dit i oktober. Till min härliga gamla kollega på bolaget. IMG_2168IMG_2179IMG_2203IMG_2176

Visst är dom söta!!!

Ha nu en härlig dag! Och kom snart tillbaka för jag vill gärna dela med mig av ett gott recept på inlagd gurka samt berätta mer om min roadtrip jag gjorde på semestern.

//Ann-Sofi

One Thought on “TORKADE ÄPPLEN

  1. Men du får ju inte lägga ut sådana kissekattbilder!! Jag dör sötdöden flera gånger om! Undrar vad Molekylen skulle säga om en kompis…titta på nummer tre bara….smälter som smör….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation