Gillar man inte äggsås så kan man skita i den och göra en varm örtsås istället. Gillar man inte fisk ja då kan man skita i att läsa resten av det här inlägget. Fast gillar man mig ja då kan man lämna en rar hälsning i kommentarsfältet! <3
TORSK MED ÄGGSÅS OCH ROSTADE POTATISBOLLAR ( 2 pers)
FISK:
2 torskfiléer
1 krm svartpeppar
2 msk dill
2 lagerblad
5 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
ÄGGSÅS:
2 hårkokta ägg
1 dl av buljongen som fisken kokat i
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
3 msk dill
vitpeppar efter smak
salt efter smak
POTATISAR:
4 stora potatisar ( använd ett kuljärn för att gröpa ur små runda potatisbollar ur den råa potatisen)
4 dl vatten
3 krm salt
Gör så här: Rulla ihop fisken från den ena änden till den andra och knyt ihop fisken med steksnöre. Koka upp vattnet med en fiskbuljongtärning och häll i alla kryddorna och koka fisken i detta i ca 5 minuter. Såsen gör du genom att koka upp buljong och mjölk, salta och krydda med vitpeppar och häll sedan i fint hackad ägg och hackad dill. Red med vetemjölet så såsen tjocknar. Koka potatisarna i saltat vatten och när potatisen är nästan helt genomkokta lyfter du över dem på en plåt och griljerar bollarna i ugnen i 200 grader i några minuter. Lägg upp alltsamman snyggt och med omsorg på en tallrik och servera.
PUSS Å KRAM!
Mums till alltihopa.
Glad Påsk!