”En slemmig tork, en slemmmig torsk, i en brödrost”…lät det från KSMB i musikvärlden för länge sedan. Eller ”Torsk på tallin” med Robert Gustavsson i filmvärlden som vi skrattade åt så vi nästan dog!
Nä men den godaste torsken får man nog i stekpannan. Punkt slut!


TORSKRYGG MED SMÖRSTEKTA SOCKERÄRTER
PRESSAD POTATIS OCH ÖRTSÅS MED PEPPARROTSVISP

2 pers

2 fina torskryggar
salt och svartpeppar
smör till stekning

SÅS
1 burk creme fraiche med franska örter
1 halv tub pepaprrotsvisp
1/2 dl mjölk

Gör så här: Stek torskryggen i riktigt med smör i ca 15 min på medelvärme. Stek  sockerärterna i mycket smör i ca 5 minuter.

 Såsen kokar du upp i en kastrull och handvispa alla ingredienserna några minuter. Koka potatis och pressa i en potatispress.

 Denna maträtt var grym:) Vi sa ingenting till varandra vid matbordet mer än ett mumlande i still med ”gud så gott”!

 Ett bevis på hur duktigt jag åt:)

One Thought on “TORSKRYGG MED SMÖRSTEKTA SOCKERÄRTER

  1. Walter Hultman on februari 25, 2011 at 6:52 f m said:

    receptet har jag inte hunnit läsa än. för jag fastnade i att kolla på dina fotografier! kalasbra bilder! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation