”En slemmig tork, en slemmmig torsk, i en brödrost”…lät det från KSMB i musikvärlden för länge sedan. Eller ”Torsk på tallin” med Robert Gustavsson i filmvärlden som vi skrattade åt så vi nästan dog!
Nä men den godaste torsken får man nog i stekpannan. Punkt slut!
TORSKRYGG MED SMÖRSTEKTA SOCKERÄRTER
PRESSAD POTATIS OCH ÖRTSÅS MED PEPPARROTSVISP
2 pers
2 fina torskryggar
salt och svartpeppar
smör till stekning
SÅS
1 burk creme fraiche med franska örter
1 halv tub pepaprrotsvisp
1/2 dl mjölk
Gör så här: Stek torskryggen i riktigt med smör i ca 15 min på medelvärme. Stek sockerärterna i mycket smör i ca 5 minuter.
Såsen kokar du upp i en kastrull och handvispa alla ingredienserna några minuter. Koka potatis och pressa i en potatispress.
Denna maträtt var grym:) Vi sa ingenting till varandra vid matbordet mer än ett mumlande i still med ”gud så gott”!
Ett bevis på hur duktigt jag åt:)
receptet har jag inte hunnit läsa än. för jag fastnade i att kolla på dina fotografier! kalasbra bilder! 😀