Ytterfilé av gris är svårt att misslyckas med tycker jag. Den blir så mycket saftigare än om du ugnsgrillar en fläskfilé och ytterfiléns användningsområde är oändlig. Den passar lika bra i en mustig gryta som helgrillad och du kan i stort sett krydda och marinera hur du vill. Här kommer ett serveringsförlag på ytterfilé som vi äter ofta.

FLÄSKYTTERFILÈ MED KLYFTPOTATIS OCH ÖRTSÅS
4 pers
800 gr gormétmörad ytterfilé av gris
MARINAD:
1 dl rödvin
1/2 balsamico
1 msk honung
1 kryddmått svartpeppar
1 kryddmått salt
ÖRTSÅS:
4 dl turkisk yoghurt
2 kryddmått torkad/färsk dragon
2 krm färsk/torkad timjan
1 nypa salt
Några varv med kryddkvarnen
Gör så här: Blanda ihop den kalla örtsåsen först så den får stå och ”gotta” till sig. Du blandar alla ingredienser rakt upp och ner och ställ in i kylen. Blanda sedan ihop marinaden genom att blanda rödvin, balsamico och honung och krydda sedan med svartpeppar och salt. Lägg ytterfilén i en ugnsform och slå över marinaden. Stek den i ugnen i 40 minuter i 190 grader. Servera med örtsåsen och klyftpotatis. En jättebra bjudrätt!

One Thought on “UGNSGRILLAD YTTERFILÈ MED ÖRTSÅS

  1. Paret Hårdrock on augusti 12, 2011 at 12:38 e m said:

    Tack för att du var med i Paret Hårdrocks tävling, men det var tyvärr inte du som vann.Vi har dock länkat till din blogg från vår som tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation