Ja, så var det ny vecka igen. Fasligt vad tiden springer i väg. Den där julen är inte långt bort nu och visst känns det lite konstigt nu när man har ställt om klockan.

Idag har det varit storstädning här hemma och när det kom på tal i förmiddags sprang alla och gömde sig! Först sambon och sen våra två katter! Där stod jag helt ensam med damsugaren i högsta hugg och tänkte precis lämna över till min sambo som lade benen på ryggen och flydde till replokalen för att göra en VIKTIG trumslagar-övning.Totalt odugliga är dom när det kommer till städning!
Så i eftermiddag har jag slitit alldeles ensam och tur är väl det för då slipper människor höra när jag svär och är arg över saker som står väldigt i vägen. ” Vem fan har lagt den här där?Men vem i helvete har ställt den där?” några minuter senare kommer jag ju på att det var ju faktiskt jag själv som lagt den där grejen där men det är det ju bara jag som vet och jag skyller ibland på katterna för att jag ska slippa känna mig så slarvig. Ja, ja! Det kanske därför alla smiter från den stora veckostädningen för att de tycker att jag är den personen som slarvar mest? Jag får trösta mig med att det går så himla mycket fortare om jag gör det själv för då slipper jag höra sambon fråga stup i kvarten ”Var ska jag lägga ditt läppglans som ligger på golvet, var ska jag lägga dina skor som du aldrig använder? Måste du ha sex jackor framme?Är strumpan under soffan din? Varför ligger det ett paket tuggummin i trappan? Den här pennan, använder du den?osv…osv..! Ni förstår säkert att jag har det jäkligt jobbigt vid vissa tilfällen och gud vad allt känns bättre nu när jag vet att DU tycker otroligt synd om mig ;-D

ÄPPELHALVOR MED MYNTA
4 pers
2 äpplen
100 gr margarin
100 gr mandelmassa
1 halv kruka färsk mynta
Gör så här: Skiva äpplena på hälften  så det blir 4 halvor. Riv mandelmassa på rivjärn och blanda med margarin och hackad färsk mynta.Bred myntablandningen över snittytan på äpplena Ställ in äppelhalvorna i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Servera med stora skopor av vaniljglass. Det här är en toppen efterrätt!

6 Thoughts on “UGNSGRILLADE ÄPPLEN MED MYNTA

 1. Mårtenssons kök on oktober 31, 2011 at 8:09 e m said:

  Hahaha, visst är det skönt när man får "kräkas" av sej lite, vi tycker så synd om dej:)Efterrätten låter riktigt god, mynta och äpplen är en väldigt lyckad kombo!

 2. Ann-Sofi on oktober 31, 2011 at 8:11 e m said:

  Mårtenssons. Tack för att ni står på min sida;-D haha. Det var riktigt skönt att städa av sig och nu njuter jag av doften av grönsåpa här hemma:)

 3. Alexandra - Kärlek på tallrik on oktober 31, 2011 at 10:46 e m said:

  Du, katter är OHYGGLIGT bra att skylla på – min hund likaså – de är jättebra på att se skyldiga ut och avslöjar aldrig vem det var som faktiskt gjorde det! Så det använder jag ofta: "Vem faan lade Twilightfilmen i Harry Potterfodralet???" "Det var hunden! Hunden! Jag lovar!" typ 😉

 4. Alexandra - Kärlek på tallrik on oktober 31, 2011 at 10:47 e m said:

  Ja, och så måste jag ju förstås nämna att det låter väldigt spännande med mynta och mandelmassa på äpple! Jag älskar mynta men använder det nästan aldrig, varför är det så?

 5. Ann-Sofi on november 1, 2011 at 3:09 e m said:

  Alexandra: Stackars våra husdjur, så mycket de är skyldiga till:) Jag tror också att det var hunden som lade fel film i fel fodral. Hundar brukar göra sånt. HAHA. Äppple+ mynta= sant!

 6. Millas Hälsoblogg on november 1, 2011 at 8:29 e m said:

  Mynta, äpple och mandelmassa spännande

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation