Vi måste testa den där ”Upp i röven på kyckling-grejen”  från extreme food du fick i julklapp av min syster snart, sa min sambo och så här ett par månader senare så kommer nu receptet. Den här lilla upp-i-röven-grejen var en finurlig liten ler-can som jag fyllde med vitvin. Oj så gott kycklingköttet smakade. Kanske det här är något för Erica, som bloggar på tomtensdotter.se. Hon är helt makalös på att dreja durkslag och andra fina grejer på sina keramikkurser. Har du ingen sådan här finurlig ler-grej så går det alldeles utmärkt att ta en ölburk eller en tom läskburk och fylla den med vin och trä kycklingen ovanpå.

KYCKLING PÅ LER-CAN ( 4 pers)ler-can

1 hel kyckling

1,5 dl vitt vin

1 msk grillkrydda

1 msk basilikagrillad kyckling

Gör så här: Häll i vinet i läskburken eller i en ler-can. Gnid in kycklingen med grillkrydda och strö basilikan i rumpan på kycklingen så örterna hamnar inuti kycklingen. Grilla kycklingen i ugn i 200 grader i ca 1 timme. Stycka kycklingen i mindre bitar och servera med ris eller potatis. Lycka till.

6 Thoughts on “UPP-I-RÖVEN-PÅ-KYCKLING-GREJEN

  1. Smart pryl! Har inte sett en riktig mojäng någon gång innan, bara kyckling på ölburkar. Den här verkar ju smidig som tusan!

  2. Oj, sån där mojj vill jag med ha! Nackdelen med att trä kycklingen på en ölburk är att det lätt droppar klegg i grillen, den där verkar ju samla upp sånt.

    • matsafari on november 15, 2013 at 4:12 e m said:

      Glegg i grillen vill man ju inte ha! Så den här grejen passar dig nog bättre. Här samlar den upp safterna som droppar som går att göra god sås på. Två flugor i en smäll kan man ju säga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation