Visst är det skönt att hänga in arbetskläderna i garderoben och ha lång och ledig semester men det faktiskt lika trevligt att sätta nyckeln i dörren till jobbet och få alla de där vardagsrutinerna tillbaka. På semestern får man ingenting gjort, man fikar hela tiden, sitter uppe om nätterna och man äter lagad mat alldeles för oregelbundet. Därför säger vi glatt hej till vardagen igen och hej till pannbiff med lök!

PANNBIFF MED LÖK ( 4 pers)pannbiffmedlök

500 gr nötfärs

1 ägg

1,5 dl mjölk

1 tsk kalvfond

0,5 tsk  mald kryddpeppar

1 tsk mald vitpeppar

1 gul lök

Gör så här: Skiva löken tunt. Stek upp löken i smör och stek tills löken är mjuk ( ca 15 minuter). Tag upp löken ur pannan. Blanda blandfärs med ägg, mjölk, fond och kryddor. Forma till 8 mindre platta biffar. Bryn biffarna i stekpanna c 3-3 minuter på varje sida. Vill du göra en sky så tag upp biffarna och slå i 1 dl vatten i stekpannan och smaksätt med soja, vitpeppar och lite salt. Servera pannbiffarna med löken och skyn. Klassiskt men gott!

Och nu när vardagen är tillbaka så är det dags att sätta igång med träningen igen. På supplementstore hittar du allt du behöver för att lyckas med dina träningsmål.

image

//Ann-Sofi

 

 

4 Thoughts on “VARDAGEN ÄR TILLBAKA MED PANNBIFF & LÖK

  1. Ja. Vardagen är inte så dum ändå. Gillar också rutiner men gillar semesterfriheten också. Pannbiff med lök låter vardagsfint!

  2. Pannbiff med lök delar detta hushållet i två delar, och båda är lika starka så det kompromissas icke! Frun tål inte ens doften av det och Håkan dreglar så han blöter ner hela datorn när han ser din bild:)
    Kramar till dej

  3. Jotack. Mackor är typ det enda jag har ”lagat” på flera veckor känns det som! Rutiner ÄR inte dumt alls. Och redig mat – inte dumt det heller!
    Kram!

  4. Håller med! Inget fel med vardag på något sätt. Jag älskar det ordet. Var dag liksom. Det är ju det som är livet. Och pannbiffar. Favorit! Med ösregnet som kom och lite svalare temperatur gick jag igång på husman jag också. Falukorv i ugn med potatismos!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation