De här vegobullarna blir riktigt riktigt goda! Inte alls långt ifrån lika goda som vanliga köttbullar faktiskt. För nog blir det en grön jul här i Småland. På alla vis. Varför inte testa en vegojul? Byt ut kryddpepparn mot andra kryddor så som chili, paprikapulver eller vitlök för icke julig smak.
VEGO JULKÖTTBULLAR ( ca 25 st)
2 dl mandelmjöl
2 dl riven ost ( jag tog tex mex färdigriven)
1 dl ströbröd ( jag tog glutenfritt)
1 dl riven gul lök
1 ägg
1-2 tsk kryddpeppar
0,5 tsk vitpeppar
0,5 tsk salt
Blanda ihop mandelmjöl med riven ost, riven gul lök och ströbröd. Rör om lite och tillsätt ett ägg. Blanda ihop till en smet. Forma smeten till runda bullar i lagom storlek. Hetta upp en stekpanna och stek bullarna i olja på medelhög temperatur, ca 8 min. Krydda ev med mer kryddpeppar vid stekning.
Lycka till!
Så gott! Jag skall göra veg. köttbullar till julen. Kram!
Ja, ”falska” köttbullar är riktigt goda och nästan så man tror det är riktiga köttbullar man äter. Vi gjorde mandelfrikadeller förra året, mums!
Här blir det också en grön jul av termometern att döma. Man får helt enkelt göra det bästa av det, mycket ljus och julmusik och god mat så glömmer man den icke-existerande snön för ett tag.
Kramizar i julstöket!