• Blodapelsin är en typ av apelsin som också kan gå under namnet röd apelsin.

  • Blodapelsinens säsong är kort och blodapelsin odlas bara på några få plaser i världen. Bland annat Sicilien.

  • Blodapelsinen skördas under februari och mars.

  • Det är ämnet antocyanin som gör blodapelsinen röd. Antocyanin utvecklas genom temperaturskillnader, blodapelsinen vill ha det varmt på dagen men riktigt kallt på natten.

  • Det finns många falska blodapelsiner bland annat en sort som heter cara cara, då får apelsinen sin röda färg från ämnet lykopen.

  • Blodapelsinen har intensivare smak än den vanliga apelsin.

  • Blodapelsinen härstammar från Kina.

  • Blodapelsinen är väldigt rik på c-vitamin och vitaminerna behålls bäst om man äter frukten naturell. En apelsin innehåller hela 100 mg c-vitamin och det rekommenderade dagsintaget är 75 mg.

  • Ett apelsinträd kan bli 2-6 meter högt.

  • Blodapelsinens skal kan vara en fin smaksättare i sockerkakor, glass och i matlagning.

 

 

 

3 Thoughts on “VISSTE DU DET HÄR?

  1. Jag gillar blodapelsiner. Visste dock inte allt detta om dem, tack för informationen!

  2. Jag har för mig att jag läste någonstans att försäljningen av blodapelsin ökade kraftigt i en butik när de istället skrev röd apelsin på skyltarna… Galet 🙂

  3. Visste endel av det där! Sååå gott! Frossar i blodapelsin nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation