Förra veckan låg jag vid läggdags och bläddrade i en matlagningstidning. Lite på skoj pekade jag på många av recepten och sa till min sambo ” Det här vill jag att du lagar till mig.. och det här… å det här” sedan somnade jag och tänkte aldrig mer på det. Dagen efter när jag kom hem från jobbet ganska sent och var så där tjurigt hungrig så står min sambo med ett stort, stolt leende i hallen och överlämnade mig ett glas bubblig fressini. Den drinken måste ni prova eller no föresten gör inte det,den är beroendeframkallande god. Den kvällen fick jag en välsmakande treträtters, bara så där! Vilket faktiskt är otroligt schysst av en sambo av min sort, han må vara en ganska världsvan och  grym trummis… men laga mat? det tycker han är så där roligt. Och eftersom det stundar alla hjärtans dag snart så kanske det här receptet kan komma väl till pass ifall det är fler icke matlagningssugna killar därute.

FRESSINI (2 glas)

2 jordubbar

2 tsk koncentrerad jordgubbsaft

4 tsk pressad limesaft

ca 30 cl mousserande vitt vin

Gör så här: Mixa jordgubbar med saften och pressad limesaft tills jordgubbarna blir mosiga. Häll upp jordgubbsmoset i en skål eller bunke och ställ in i frysen i minst 2 timmar. Tag fram de frysta jordgubbarna och skrapa upp flagor med en sked och lägg i champagneglas. Fyll på med det mousserande vinet. Servera innan följande förrätt.

LAX MED GUACAMOLE ( 2 pers)

100 gr rökt lax

GUACAMOLE:

1 advokado

2 dl creme fraiche

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk pressad citronsaft

1 nypa salt

DEKORATION:

1 halv tärnad mango

2 lime skivor

Gör så här: Mosa advokadon eller kör den slät med stavmixer. Pressa ner en vitlöksklyfta och citronsaften och smaksätt med salt. Lägg sedan en rejäl klicka guacamole och lägg strimlad lax ovanpå. Dekorera med tärnad mango och limekivor.

 

 

 

14 Thoughts on “BUBBELGOTT OCH FÖRRÄTT

 1. Grymt! Bra jobbat Lars! !

 2. Wicked!!! Gissa vem som ska få en länk till det här som tips?! 😀

 3. Inte illa alls! Ska testa detta i kväll, har många recept jag skulle vilja ha serverat i morgon… Jag kan nog inte vänta mig underverk tyvärr.

  Är lite nyfiken på din trummande kock. Någon du kan avslöja identiteten på? 😉

  Kram kram

  • matsafari on februari 14, 2013 at 2:05 e m said:

   Ni är många som har frågat om min sambo och jag kommer tyvärr inte avslöja mer än att han jobbar som trummis i ett band som turnerar ganska flitigt. Jag är en människa som håller mitt ord och jag har heligt lovat min sambo att aldrig publicera någon bild på honom här eller någonsin skriva någonting om bandet han spelar i. Alla band (stora som små) har fans och eftersom Matsafari är mitt ”konstverk” så vill han inte att eventuella fans ska hänga här i hopp om att jag ska skriva privata grejer om honom eller bandet.
   <3

 4. Vilket härligt mottagande att komma hem till, drinken blir vi gärna beroende av:)
  För övrigt så undrar vi som Malin…?

  Kramar

  • matsafari on februari 14, 2013 at 2:05 e m said:

   Ni är många som har frågat om min sambo och jag kommer tyvärr inte avslöja mer än att han jobbar som trummis i ett band som turnerar ganska flitigt. Jag är en människa som håller mitt ord och jag har heligt lovat min sambo att aldrig publicera någon bild på honom här eller någonsin skriva någonting om bandet han spelar i. Alla band (stora som små) har fans och eftersom Matsafari är mitt ”konstverk” så vill han inte att eventuella fans ska hänga här i hopp om att jag ska skriva privata grejer om honom eller bandet.
   🙂

 5. Ja, vad kan man annat än att bli imponerad. Du är värd det, var så säker! Om han är en grym trummis är du en grym matbloggare och rolig som få. Det är jag säker på att han uppskattar!

  Kram!

  • matsafari on februari 14, 2013 at 2:07 e m said:

   Tack snälla för dina fina ord:) Grym matbloggare, ja lite faktiskt ;-D
   Och nej han har inte tråkigt i mitt sällskap, det har han inte haha
   KRAM

 6. MVG till din pojkvän, helt klart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation