Lite rock n roll är det ändå att woka. Åtminstone om man wokar oxfilé. Jag hittade en omärkt påse kött i frysen som jag tinade upp och när påsen tinat upptäckte jag att det var oxfilé…Ups. Hur kan man lägga en påse oxfilé utan att märka upp den? Fy på mig. Jag borde veta bättre som den gammal charkuterist jag faktiskt är, att märka  kött är viktigt även hemma i sin egen frys och kyl. Även om jag egentligen hade velat gjort något helt annat då jag upptäckte att det var oxfilé i påsen så hade jag redan bestämt att det skulle bli en wok till middag och så fick det bli. Så här gjorde jag:

WOK N ROLL ( 2 pers)
300 gr strimlat kött ( lövbiff lämpar sig bra att woka)
3 dl frysta wokgrönsaker
1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 konservburk kokosmjölk
1 halv pressad lime
några stänk soja
salt och peppar efter smak och tycke
Gör så här: Bryn köttet tillsammans med hackad gul lök och pressad vitlök och stänk lite soja över köttet. Tillsätt de frysta grönsakerna och sänk värmen något. Tillsätt kokosmjölk och pressad lime. Salta och peppra, smaka av och servera sedan med kokta nudlar eller ris. Wok N roll allihopa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation