Nästan varje matblogg jag besökt denna vecka gör just nu ananaspaj. Klart man blir sugen när man blir sittande framför mängder av vackra bilder med mumsig ananas.Det är så man ska blogga, få läsarna att dregla och inspirera med det man delar med sig av! Klart jag hakar på trenden men jag gör min egen tolkning av ananaspaj och den är säkert minst lika god som alla andra duktiga matbloggares pajer därute och jag hoppas jag kan få er att dregla lite också ; D En fräsch paj med ananas, kiwi och kokosflingor.

ANANAS-KIWI-KOKOS PAJ
8-10 bitar

Botten:
125 gr smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tesked bakpulver
Fyllning:
1 burk ananasringar
4 skivade kiwisar (heter det kiwisar?)
1 dl kokosflingor
1 msk vispgrädde
Gör så här: Blanda vetemjöl med socker och bakpulver. Nyp ihop mjölet och smöret och arbeta fram en deg. Ställ in degen i kylen ca 30 min och kavla sedan, eller tryck ut  en botten i smord pajform.Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader. Lägg skivad kiwi i botten på pajen och lägg ananasen ovanpå. Strö hela pajen med kokos och häll en msk vispgrädde ovanpå. Grädda i ugnen i ca 20 minuter i 200 grader. Servera med vispad grädde, glass eller vaniljyoghurt. 
LYCKA TILL!

One Thought on “ALLA MATBLOGGARE BLOGGAR OM ANANASPAJ

  1. Bakspecialisten on november 2, 2011 at 6:16 f m said:

    Oh my! O.o Jag ÄLSKAR ananas och kokos! Detta kan nog vara något för mig! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation