Mycket mer än så behöver jag inte säga. För äppelpaj är verkligen som jordgubbar som plumsar ner i mjölk…Fy fan vad gott!
SMULIG ÄPPELPAJ ( 6 pers)
5-6 äpplen ( gärna fasta och riktigt syrliga)
1 dl farinsocker
1 msk kanel
Smultäcke:
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
75 gr smör
1 tsk kardemumma
Gör så här: Värm ugnen till 225 grader. Skär äpplen i tunna bitar/skivor. Smöra en pajform och lägg ner äppelskivorna i botten. Strö socker och kanel ovanpå. Nyp sedan ihop ingredienserna till smuldegen. Strö smuldegen ovanpå äpplena och ställ in i ugnen i 25 minuter. Serveras varm med en jäkla massa vaniljsås.
Ja, visst är det gott 🙂
Absolut! Och gärna med ofattbara mängder vaniljsås! Verkligen ofattbara!
Jag håller med dig – FAN vad gott det är med äppelpaj. Men när det kommer till paj, varför äter man alltid tills man mår illa? ALLTID. Varje gång.
”När det kommer till paj” säger du….Då säger jag ”varför mår man alltid illa efter det ställs fram något ätbart?” 😉
Äppelpaj, äppelpaj, äppelpaj!
ÄPPELPAAAAAJ 🙂