Idag bjuder jag på en kall god sås men först måste vi läsa ”Fader vår” i Matsafari-version (såklart)!
Kära matbloggsläsare, där ute på nätet.
Helgat vare mina recept.
Tillkomme din (och min) matlust.
Ske din matvilja såsom på tallrik och så och på spisen.
Vårt dagliga matintag giv oss idag och förlåt mig för mina mat-inspirations-skulder såsom ock vi förlåta dem som hungriga äro.
Inled oss icke i någon Janssons frestelse utan fräls oss från allt som är oaptitligt.
Ty receptet här nedan är ditt… med äpple, curry och andra härligheter,
i evighet.
Amen.
ÄPPLE-CURRYSÅS ( 4 pers)
1 svenskt äpple
2,5 dl creme fraiche
1 msk curry
1 knivsudd gurkmeja
1 knivsudd vitlökspulver ( färsk vitlök går också bra, då 1 pressad klyfta)
1 tsk pressad citronsaft
Gör så här: Skala och riv äpplet. Pressa lite citronsaft på äppelrivet (förhindrar att äpplet blir brunt). Blanda creme fraiche med curry, gurkmeja och vitlökspulver. Rör ner äpplet i creme fraichen och ställ in i kylen ca 1-2 timmar.
Ha nu en skön onsdagskväll!
KRAM
Låter mycket gott! Amen 🙂
Måste ju lätt vara bästa bordsbönen ever! Fast en Janssons frestelse blir vi gärna inledda i, det gillar vi skarpt:) Men en äpplesås är inte så tokigt det heller!
Hoppas ni hittar någon lösning på boendet snart… och att du har fått en finfin födelsedag!
Kramar till dej
Amen till den fina bordsbönen säger även vi. Och såsen verkar inte gå av för hackor den heller.
Amen to that! Haha du är grym 🙂 Kram!
Ha ha LOVE YOU.