Varje gång jag använder Biggan´s produkter blir jag lite full i skratt. Biggan var min farmors katt som sedan då farmor tyvärr avled fick flytta hem till min pappa. Biggan var en gammal skruttekatt som nog blev si så där 22 jordsnurr, kanske mer, och hon var en lömsk elak katt med humor som vi barn var lite rädda för. Hon hade ett minst sagt svängande humör och kunde gå från världens kelgris till mördarkatt om hon så ville. Hon kunde rivstarta på någons huvud om hon hade en dålig dag. När hon sedan flyttade från landet och in till stan till min pappa blev hon vid sina 20 år som en kattunge. Mattorna flög hemma hos min pappa den första tiden, och toalettbesöken vägrade hon göra i kattlådan utan pappa fick åka hem på luncher, raster och andra lediga stunder för att trä på den gamla donnan en sele så hon fick göra sina behov utomhus. Nog om Biggan ” the cat” och över till Biggan´s kryddsmör istället.

Kryddsmör får mig att tänka lite på 70-talets kokkonster,  i min uppväxt hade vi ofta kryddsmör på helgkotletterna som mamma gjorde men då gjorde vi eget smör hemma som vi förvarade i frysen. Egentligen uppfanns kryddsmöret redan år 1930 av en dam vid namn Boubier och det receptet hon gick efter är än idag en hemlighet som aldrig kommer avslöjas. Biggan´s har mängder med smaker på sina kryddsmör och jag har testat några av dem, jag hävdar bestämt att de nog är minst lika goda som det hemliga kryddsmöret som Boubier gjorde. Jag har inte använt kryddsmöret på det traditionella sättet den här gången ( på en köttbit i ugnen) utan jag testade att göra härliga potatishalvor i ugnen med Biggan´s kajplöksmör. Vilken grej! Så gott! Så underbart! Vilken smak! Vilka potatisar det blev! Det här måste ni prova vid nästa festliga tillfälle alla matnördar och matkompisar därute!

POTATISHALVOR MED BIGGAN´S KAJPLÖKSSMÖR
4 pers
30 små färskpotatisar
1 tub Biggan´s kryddsmör Kajplök
Gör så här: Tvätta och skrubba potatisarna noga. Dela dem sedan i halvor och lägg i en ugnsform. Skiva kryddsmöret i cm tjocka skivor och lägg dem över potatisen. Ställ in i ugnen i 200 grader i ca 30-40 minuter. Servera med en härlig köttbit eller en tonfiskfilé. 
Det här blir gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation