Eller sötblomster som den också kallas är en användbar växt. Växten sägs ha läkande egenskaper och är inflammationshämmande, decinficerande, kramplösande, svettdrivande och värkstillande. Jag odlar alltid kamomill i kruka varje sommar för att jag tycker att den är vacker och den är så söt då den efter solnedgången somnar genom att lägga sina blomblad längs stjälken.

Mina älskade vänner Walter och Louise är två finfina härliga människor som uppmuntrade mig för några veckor sedan med en korg med läckerheter och en fantastisk bok som jag nu läser för andra gången faktiskt. Boken heter ” Huskurer och läkekonster” och är författad och illustrerad av Marguerite Walfridson. En underbar bok med massor av kloka ord om örter och växter samt mängder av användbara hälsoråd. Jag kommer säkerligen dela med mig framöver av det som står i den här boken och ett tips får ni redan nu på ett te som jag gjorde häromkvällen. Min sambo sa att detta var det godaste te han någonsin druckit och frågar nu nästan varje kväll om jag inte kan göra det snart igen. Det betyget får tala för sig själv!

KAMOMILLTE MED CITRONMELISS
4-6 koppar
15 blommor av kamomill och gärna några blad
4 blad av citronmeliss
1 liter vatten

Gör så här: Häll upp en kastrull med vatten och lägg i blommorna och några blad av kamomill i vattnet. Stöt citronmelissbladen en aning och lägg även i dessa i kastrullen. Låt koka upp någon minut och låt sedan stå och svalna något. Häll upp i koppar och servera.
Detta te har en lugnande effekt och  kamomill innehåller samma verksamma ämnen som finns i valium och sobril som äts vid ångest, depression och sömnsvårigheter. Citronmelissen har en rogivande effekt och detta te lämpar sig alltså att dricka innan sängdags. 
Lycka till med alla era häxkonster 😉

2 Thoughts on “KAMOMILL…

  1. Alexandra - Kärlek på tallrik on juli 11, 2011 at 9:33 e m said:

    Vad spännande att göra sitt eget te, jag är en riktig teälskare men har aldrig provat att fixa ihop något själv, varför inte egentligen? Det låter som ett te för mig i alla fall =D

  2. Louie on juli 18, 2011 at 7:09 e m said:

    Vad kul att du gillade boken och att den ger lite inspiration , precis det som var tanken 🙂 För övrigt, vilka jättefina bilder du har här på matsafari! Blir lika glad varje gång jag kikar in här! Kram pårej och fortsätt gör det du gör!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation