Förra veckan blev jag med crock pot. Första tanken var…behöver jag verkligen en sådan? Min tanke numera är…Hur i helvete har jag klarat mig utan?

Här kommer ett recept to die for. Min bästa kyckling någonsin! Köttet liksom bara gled av benet vid minsta vidrörelse. Och för er som inte äger en crock pot, ni kan följa det här receptet ändå.

Och visst är det kul att Matsafari funkar igen efter att ha legat nere sedan i torsdags. Jag hoppas verkligen inte det händer igen! Nu kliar det i matbloggsfingrarna ska ni veta, jag har massor av recept jag vill dela med mig av!

COQ AU VIN ( 4 pers)coq au vin

1 hel kyckling

2 gula lökar

2 stora morötter

10 cm purjolök

2 vitlöksklyftor

300 gr skogschampinjoner

1 paket bacon

1 flaska rödvin

2 bujongtärningar ( höns)

2-3 krm svartpeppar

2 krm salt

1 msk torkad timjanIMG_4064

Gör så här: Stycka kycklingen i flera delar. Stek upp delarna i lite smör i en het stekpanna så det får lite färg och yta. Lägg ner kycklingen i crock pot eller i stor gryta. Stek baconet mjukt samman med lök, purjolök, champinjoner och vitlök. nLägg ner detta i grytan och slå på vinet. Lägg ner slantade morötter. Smula ner två buljongtärningar. Koka upp och låt sedan kycklingen sjuda under lock i ca 40 -60 minuter eller 6 timmar i crock pot på ”knappen låg”.Smaksätt med salt och peppar. Servera med kokt potatis.

crock potIMG_4049

Crock pot is the shit!

7 Thoughts on “COQ AU VIN

 1. Härligt att du är tillbaka i cyberspace 8)

 2. Men visst är det en alla tiders apparat den där pottan. Precis som allt tillagat i vin är:)

 3. Det var ju tusan vad alla ”crockpottar”!!
  Jag gjorde också coq au vin i helgen. Fast på filé. Utan svamp. Utan crock pot. I gryta. Blev lite grå i färgen men förbaskat god!!

  • matsafari on november 6, 2013 at 7:43 f m said:

   Vad kul att vi ätit i stort sett samma maträtt. Min kyckling blev också lite grå i färgen men när det smakar gott så gör det ingenting.
   Hoppas helgen var bra i övrigt. Här har det varit lugnt och skönt.
   KRAM

 4. Fick också hem en crockpot men är något mer tveksam haha. Får väl se om det ändras framöver, ska prova lite olika recept!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation