Potatismoset har vi svenskar ätit ungefär lika länge som vi har haft högertrafik i Sverige, kanske till och med längre än så. Nu för tiden har vi både högertrafik och högerpolitik och den vanlige medelsvenssons äter säkert potatismos var och varannan dag. Och det är ingenting fel med det.

POTATISMOS MED CITRON OCH PERSILJA ( 4 pers)potatismos

10- 12 potatisar

1 citron( både skal och saft)

1 tsk salt

2-2 1/2 dl mjölk

1 -2 msk margarin

2 msk hackad persilja

Gör så här: Skala potatis och skär den i mindre bitar. Häll upp vatten och pressa ner en halv citron samt salt och koka tills potatisen är mjuk. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Pressa potatisen i potatispress eller använd en potatisstöt. Späd med varm mjölk och margarin. Smaksätt med resten av halvan citronsaft, citronskal samt persiljan. Vispa fluffigt med hjälp av elvisp.Klart!potatismos och korv

Jag serverade mitt potatismos till en stekt Dennis mild choritzo, en barnsligt god liten rackare. Bra vardagsmat, helt enkelt.

5 Thoughts on “POTATISMOS SMAKSATT MED CITRON OCH PERSILJA

  1. Jag äter väldigt sällan potatismos, men din version verkar fräsch och god.

  2. Vi gör oftast stomp eller pressar pantofflerna istället för att göra mos. Men någon gång ibland är det gott och då får den gärna vara smaksatt, denna smaken passar säkert fint till fisk.

  3. He he tänk om man skulle byta sida på trafiken varje gång man bytte regering…?

    Mos är gött! Gött mos är gött! Och jag är helt inne på persilja för tillfället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation