Den här desserten har jag gjort flera gånger, därför att den är så god. Jag tror jag hittade receptet någon gång i aftonbladet och blev lite chockad över mängden kakao det skulle vara i pajbotten men det visade sig sedan att det faktiskt skulle vara hela 2,5 dl kakao i. Har du en gång gjort den här pajen så kommer du absolut göra den igen!Ett måste för chokladälskaren! Jag själv kallar den Michael Jackson paj : D It Don’t Matter If You’re Black Or White …. D.v.s du kan byta plats på chokladen, vit choklad i pajskalet med mörk choklad fyllning och vise versa: D
CHOKLADPAJ BLACK AND WHITE
10-12 bitar
BOTTEN:
3 dl vetemjöl
2 1/2 dl kakao
4 msk strösocker
150 gr smör
1 äggula
2 1/2 dl kakao
4 msk strösocker
150 gr smör
1 äggula
FYLLNING:
100 gr vit choklad
250 gr kesella
3 ägg
250 gr kesella
3 ägg
Gör så här: Börja med botten genom att hacka ihop vetemjöl, kakao, socker och smör. Tillsätt sedan en äggula och bearbeta till en deg. Tryck ut degen i en pajform och låt stå i kylen ca 30 minuter.
Fyllningen gör du genom att smälta den vita chokladen i ett vattenbad eller i micro, blanda sedan ned kesellan lite i taget, rör om och tillsätt även 3 ägg och blanda ordentligt. Häll upp den här smeten i pajbotten och grädda i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Den här pajen kan ätas både varm och kall. Du behöver heller inte ha något tillbehör till den. Den är god bara som den är!
Låter makalöst gottigt, den måste vi prova.
Låter himla gott 🙂
mumms!
Jaa va roligt (: