Just nu finns det drösvis, mängder, tonvis, megamycket blåbär i dom småländska skogarna. Bara att ge sig ut att plocka tänker säkert du nu men så lätt är det inte. Som ni vet så hade vi översvämningar med hög nederbörd och höga vattenflöden här i somras. Tyvärr medför det vissa problem som exempelvis myggor. Jag skojar inte när jag säger att skogen är dränkt i blodstörstiga, aggressiva minijävlar.

Som ni ser så blev det ingen stor skörd av blåbär men skörd av myggbett blev desto mer. Hade du tänkt plocka blåbär runt Hultsfred eller andra ställen i Småland så kommer här några tips som jag borde beaktat innan min blåbärstur:

Klä dig inte i dina ljusa nyinköpta skitsnygga jeans bara för att dom är så jäkla sköna. Blåbär är blå och byxorna kommer ta samma färg när du sitter där med rumpan i blåbärsriset. Tro mig, jag talar numera av erfarenhet!

Om du har slarvat bort ditt myggmedel någonstans, åk då inte till skogen i hopp om att ” bara för att det är mitt på dagen och solljust, så bits inte myggorna”. Gå och köp ett nytt myggmedel helt enkelt. Jag hann inte riktigt räkna alla myggor som blodtörstigt närmade sig men jag kan säga att det var fler myggor än vad det finns tändstickor i en tändsticksask!

Kan du springa och plocka blåbär samtidigt? Om inte, då är det hög tid att börja öva på det. Om du hela tiden är i rörelse av hög hastighet typ sprintlöpning så kommer myggorna inte hinna ifatt dig. Sen att blåbären har en tendens att ramla ur bunken när du springer är helt enkelt något som du faktiskt får acceptera. Ni ser ju själva att jag tappade minst hälften när jag sprang där i skogen!

 

 

7 Thoughts on “EN KURS I BLÅBÄRSPLOCKNING

 1. Ja herregud vad mygg ni haft! Gjorde en snabbvisit nyligen, och någon middag på uteplatsen var då helt omöjligt att genomföra…

 2. Låter som om jag skulle hålla mig i från den myggtäta skogen, inget för mig. Men tar gärna några liter blåbär och ett gäng gula kantareller, tack… ;o)

  Kram Malin

 3. Veronica on augusti 14, 2012 at 9:05 e m said:

  Ja jäklar va myggen är många å besvärande! Vi har oxå invasion vilka gör svampturerna näst intill olidliga….blåbär har vi absolut inga! Det är handskar tjocka byxor (fast de biter igenom dem ändå) luva som gäller vid svampjakt!
  //v

 4. Alltså…tycker att blåbär är jobbigt som det är att plocka. även om det finns massor så tar det sån förbrukat lång tid att få ihop en liten mängd.

 5. Marie Dunge on augusti 16, 2012 at 6:57 f m said:

  Hej Sippan! Kul att hitta din blogg! Nu har jag röstat på dig!
  Kram från Marie D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation