Mårtenssons kök är fenor på att laga fisk. Själv är jag inte ens i närheten att äta fisk en gång i månaden. Jag har ingenting att säga i mitt försvar, det är absolut ingenting fel på fisk, det är nog bara jag som behöver titta mer åt fiskdisken i affären i fortsättningen. Igår tog jag mig i skjortkragen, sparkade mig själv i röven, slog mig själv i ansiktet och drog fram laxfileérna som legat i frysen ett bra tag. Receptet blev fantastiskt gott och vi var ganska andaktigt tysta vid matbordet. Kanske eftersom det var så länge sen vi åt just fisk…”Låt maten tysta munnen!” Det har min pappa ofta sagt då min mun just vid dessa tillfällen (matbordet) gått som en delfinstjärt speedad på  knark. Kanske  är det därför jag alltid varit ganska smal….När alla andra ätit färdigt så står min mat kvar på bordet… orörd.

ÖRTLAX I UGN ( 4 pers)

 • 4 frysta laxfiléer
 • 3 dl mjölk
 • 1 msk vetemjöl
 • 1 msk blandade hackade örter ( jag använde frysta provencal)
 • 1 krm citronpeppar
 • 1 krm salt

Gör så här: Lägg laxfileérna i en ugnfast form som är klädd med foliepapper ( för att undvika jobbig/hårdgnuggande disk). Blanda mjölk med vetemjöl, frysta örter och kryddorna i en shaker. På med ett lock och skaka ordentligt så vetemjölet verkligen inte klumpar. Slå såsblandningen över laxen och ställ in formen i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.

Servera med ris, mathavre eller kokt potatis.

3 Thoughts on “ÖRTLAX I UGN

 1. När jag var barn, på stenåldern, var lax festmat. Kyckling också. Det åt man med kokta vaxbönor och räfflade pommes. Numera äter jag lax ofta. Fisk blir det flera gånger i veckan. Det jag är dålig på att göra är soppa. Soppa som är så gott. Och lätt. Ja ja, det kan bara bli bättre. Din lax ser smarrig ut!

 2. Där ser du, det går bara du vill och tar tag i det! Kämpa på du, du ska se att det tar sig och vi finns ju alltid där för att påminna dej:)
  För visst är det gott med fisk, och så otroligt enkelt att kocka till och variera.
  Heja, heja!

 3. Lax är något som går hem hos alla i familjen, så det äts då och då. Vår utmaning är att äta annan fisk. Har tillgång till massa makrill hela sommaren, svårt att få det att bli av att laga det bara.

  Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation