Hej, nu är jag tillbaka! Har det landat ett UFO på min tallrik tänker du säkert nu..?? Nejrå! Det där på bilden är en frittata, även om det faktiskt skulle varit lite coolare om det sprang omkring små gröna gubbar på tallriken som ropade något om ” nej, inte district 9, starta farkosten grabbar, vi måste hem…fort som faan.” Eller  ännu roligare vore det om den bruna lilla gubben med sjukt smalt långfinger i Steven Spielberg film från ljuva åttiotalet satte sig på tallrikskanten samtidigt som han pekar på min mobiltelefon med sitt ”pepparkakshäxa-finger” och utbrast ”E.T phone home”. Men eftersom jag varken knarkar eller dricker alkohol i rikliga mängder så blir inte min måltid roligare än så här !

 

MINI-FRITTATA ( 1 pers)

 • 2 ägg
 • 3 msk mjölk
 • 3 msk riven ost
 • 4 mini belly peppar från santa maria ( finns på glasburk i tapas-sortimentet, en sötstark liten goding)
 • 1 nypa salt
 • 1 nypa svartpeppar

Gör så här: Rör ihop ägg med ost och mjölk. Slå upp blandningen i en form lämplig för en person som du klätt med bakåplåtspapper eller gnidit in med smör. Ställ in fritattan i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Avnjuts med en härlig sallad. Lätt som en plätt och minst lika gott som pannkaka även om dom inte påminner om varandra det minsta.

10 Thoughts on “EN LITEN FRITTATA

 1. Härligt att ha dig tillbaka! Haha UFO du är rolig du! 😉 Frittata är gott, vi brukar ha lite mer grönsaker i lök, gurka mm.

 2. Hihi! Ser gott ut 🙂

 3. Välkommen tillbaka! Har du varit bortförd av ufo? 😉
  Belly Peppers låter intressant… får ta och införskaffa en burk snarast.

  På tal om ET: en gång såg jag den dubbad till tyska (fråga inte varför). Kommer aldrig glömma: ”ET zu hause telefonieren”

 4. Ser ut som en prima lunch tycker jag, men ack så liten ;o)

  Kram Malin

 5. ET går även här hemma under tyskt tal, fast varför vet vi absolut inte… kanske har vi sett samma film som Kim?

 6. Vegetariska recept gillas! 🙂 Måste prova sådana mini belly peppar, det lät spännande! 🙂
  Hoppas du har haft en fin midsommar. Kram Carro

 7. aldrig ätit fritata,men gott ser de ut och va,a vilken värld de skulle vara om de var så på riktigt och vissa tror att de finns..a vem vet de kanske bortför oss nån gång.

 8. haha, jag tycker din måltid är lagom rolig precis som den är – vi vill ju inte överdosera roligheten 😉 Frittata är ju supergott men jag gör det inte så ofta, får göras snart igen! Din ser verkligen mumsig ut <3

 9. Haha 🙂 Vad gott med frittata det var aldeles för länge sedan jag åt det sist…

 10. Jag tillhör de där som tycker att E.T. var otroligt fånig. Min kompis grät floder över den filmen men jag är nog en hårdhudad människa, haha! Tyska låter ju som en kul variant. Din UFO-frittata ser mumsig ut. Gröna gubbar hade så klart gett en viss effekt men inte i positiv mening då det gäller aptiten. Fniss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation