Oftast vid den här tiden är då vi svenskar tänker ” Nu ska jag blir nyttig, nu ska jag bli hälsosam, nu ska jag gå ner i vikt, nu ska jag sluta dricka vin mitt i veckan, nu ska jag gymma röven av mig...osv…” Nu är semestern slut och livet ska rulla på som vanligt….ett helt år till! När det kommer till mig själv så rabblar jag nog dessa meningar om och och om igen, året runt, trots att jag tränar regelbundet, aldrig dricker vin mitt i veckan och försöker äta något så där nyttigt. När matintresset fått stor plats i ens liv är det INTE helt lätt att INTE unna sig goda kaloririka maträtter då och då och jag missbrukar gärna choklad, smågodis, chips, läsk samt gräddiga efterrätter. Ibland utmanar jag mig själv till en nyttigare vardag och den här efterrätten är en sådan. För vem har sagt att efterrätter måste vara ohälsosamma, drypa i fett och svälla över i grädde?

GREKISK YOGHURT MED FÄRSKA BÄR OCH PISTAGENÖTTER ( 4 pers)

  • 500 gr grekisk yoghurt
  • 300 gr skivade jordgubbar eller blandade andra bär
  • 4 tsk florsocker
  • 1/2 dl hackade pistage nötter
  • flytande honung

Gr så här: Blanda grekisk yoghurt med florsocker. Varva sedan grekisk yoghurt med bär i en skål. Strö över pistagenötter och ringla över lite honung. Klart att servera.

Ha en fin lördagkväll!

4 Thoughts on “ENKEL EFTERRÄTT MED JORDGUBBAR

  1. mums,skulle inte sitta fel just nu.fräscht och ser så där gotti gott ut

  2. Jo tack, det känns väl igen det där med träning, hälsosammare liv och leverne.. Inte för att vi tycker vi lever ohälsosamt men det finns ju alltid utrymme för förbättring:) Men man måste tillåta sej att njuta också och då kan väl detta vara ett bra sätt!

  3. Ja där fick man lite dålgt samvete… det är väl lite si och så med det där nyttiga livet just nu… Men den där desserten, det brukar jag lyxa till med till frukost allt ibland, lite härlig halvnyttig vardagslyx så där.

  4. Åh så det ser gott ut! Grekiskt yoghurt är verligen så gott och tillsammans med jordgubbar och pistagenötter skulle jag gärna äta det varje dag 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation