Så var det redan lördag mina vänner. Igår somnade jag i soffan med en sambo och fyra katter i knät till reprisen av Antikrundan. Alltså, hur ”pensionärsaktigt” är inte det? För det första att välja att titta på antikrundan och samtidigt gilla det är absolut inte coolt när man är i min ålder. För det andra så ska man heller inte erkänna för andra människor att man tittar och gillar antikrundan, det är absolut minuspoäng i coolhet.  Men jag somnade som sagt, så vi kan ju säga att antikrundan är rätt sövande. Dagens tips blir alltså,  använd inte sömnpiller utan titta på antikrundan istället. Det ger helt klart samma effekt fast med mindre biverkningar.

Men innan jag somnade hann jag äta en fin efterrätt gjord på kvarg. Det är typ bara muskelbyggare som äter kvarg, ja och så jag då förstås, fast jag har inga muskler utan jag äter det för att jag gillar krämigheten.

CHOKLADMOUSSE/CHOKLADGLASS PÅ KVARG

 ( 4 port)

250 gr kvarg

1 chokladkaka 70%

4 msk frysta bär

Gör så här: Smält chokladen över ett vattenbad eller i micron. Blanda den smälta chokladen med kvargen. Rör om ordentligt. Häll upp smeten i 4 portionsformar. Vill du göra glass så ställ in formarna i frysen. Vill du hellre ha mousse så ställer du in kvargen i kylen tills det är dags för servering.

Och hur ser det ut hemma hos en matbloggare ut en fredagkväll egentligen?

 Jorå här sitter jag, i köket, med ett glas i handen som kan tyckas se ut som ett urinprov och observera också att jag har gylfen öppen, jag vädrar..typ. Det är liksom mitt signum att alltid ha gylfen öppen, jag vet inte varför, det bara blir så…jämt! ”Där kommer hon som alltid ha gylfen öppen” säger de när jag traskar på gågatan här i Hultsfred. Och du, jag dricker inte kiss faktiskt, sånt är äckligt. Det där i glaset, det är energidryck (kanske spetsad, kanske inte) och tack vare den orkade jag hålla mig vaken ända till klockan 24.00 igår.

16 Thoughts on “ETT RECEPT TVÅ EFTERRÄTTER, CHOKLADMOUSSE OCH EN GLASS!

 1. Bra tips det där om antikrundan 😉 Spännande att göra moussen md kvarg, det har jag aldrig gjort! Ser väldigt gott ut!

  • matsafari on januari 21, 2013 at 1:03 e m said:

   Kvarg är ju lite nyttigare än den vanliga tradionella grädden som man alltid använder. Nyttigt är ju inte alltid gott men just det här receptet blev kanon:)

 2. Nyttigt och gott 🙂

 3. Ja, det programmet är nog ett perfekt sömnmedel. Men det är mycket i tv som är sömnpillervarning på, tycker jag. Kvarg äter faktiskt jag/vi också vi är dock inte heller några muskelbyggare. Ditt recept ser jättegott ut tycker jag. Jag har också ett annat med banan istället för kvarg. Kanske också kan vara något.

  Själv var jag på skoldisco med sonen. Vi var också rätt trötta efter det och hela familjen somnade rätt så snart efter att vi kom hem.

  Du har bytt design på din blogg. Snyggt! Och nya bilden på dig i högerspalten är jättefin. Trevlig fortsättning på helgen.

  • matsafari on januari 21, 2013 at 1:02 e m said:

   Skoldisco låter ju vrålkul! Hoppas det var popcorn, danstävling och smygpussar;)

   Vad kul att du gillade den nya designen. Den är lite mer personlig än den jag hade tidigare. Känns mer jag på något sätt:)

 4. Vilken fin blogg du har! Jag tycker det låter riktigt skönt att somna till Antikrundan. Fortsätt så!

 5. Kan man möjligtvis få muskler av att äta denna kesella-dessert?! Vore fint!
  Min sambo envisas med att kolla antikrundan ibland. Inte alls intresserad. Sover hellre.

 6. Du är härlig du, Antikrundan;) ja jag somnar till och med utan Antikrundan… Men det är ju värt att prova nån kväll man vill men inte kan sova ju;)
  Ser riktigt gott ut det där!
  Kramar från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  • matsafari on januari 21, 2013 at 1:01 e m said:

   Jag önskar jag var lite som du. Somna i soffan är ju så skönt men jag gör det otroligt sällan. Jag är alldeles för uppskruvad för att sova till och med när jag är trött:)

 7. Haha, jag kollar aldrig på antikrundan men i fredags hände något…. jag är väl pensionär men jag tyckte det var intressant att se hur de värderade vissa saker…. hmmm. Det var nog en engångsföreteelse eller så håller jag på att bli pensionär hjälp! 😉

  Chokladmoussen låter hur god som helst!

  • matsafari on januari 21, 2013 at 12:59 e m said:

   Ja, lite kul är det faktiskt! En del grejer som ser ut som skräp kan vara värda hur mycket som helst:) I wish mitt skräp var värt lika mycket;)

 8. Men så gott! Jag har blivit helt såld på kvarg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation