Visst kan man färga ägg helt naturligt. Här har jag gjort en liten lista på vad du kan använda för att färga äggen när du kokar dem i kastrullen. Prova även att slå in ägget samman med olika naturliga färgmedel i aluminiumfolie, det ger riktigt coola effekter.ägg-018

 hallon – ljusrosa

blåbär – mörkblåviolett

rödkål – blå

gurkmeja (pulver) – gult

paprikapulver – orange

grönt te – grönbrun

pulverkaffe – chokladbrun

rödlökskal – rödbrun

lökskal – gulbrun

Visste du förresten att vi i Sverige i genomsnitt äter 207 ägg per år och enbart under påsken äter vi ca 6 miljoner ägg i timmen.

HELT OTROLIGT!

//

Ann-Sofi

6 Thoughts on “FÄRGA ÄGG HELT NATURLIGT

 1. Lökskal brukar jag använda. Skojjigt värre!!;)
  Herregud så mycket ägg. Men det blir ju några stycken. ..

 2. När vi var barn testade vi en massa olika saker för att färga äggen. Tyckte vi var superspännande.
  Jag kan säga att jag äter betydligt mer än 207 ägg/år… Fler än ett om dagen och jag snittar, fast jag äter ägg nästan i stort sett dagligen. Jag har till och med börjat fundera på om vi skulle skaffa höns.

 3. Man kan bli upp-äggad för mindre, sex miljoner – My God!

  Jag tål inte ägg så bra men klämmer ofta i mig ett ändå. Gott är det ju även om magen protesterar. Tar jag en snaps till går det bättre. Fast till frukost hoppar jag över den. Det kan bli för mycket även för den bäste, hihi! Glad påsk och kramar! Vi ses väl på Blåkulla!?

 4. Jag instämmer med Emmy, jag äter också mycket ägg, det är riktigt bra snabbmat!

 5. 6 miljoner ägg i timmen!! Det låter ju helt galet. Men sen så börjar man rannsaka sig själv… och ja, då låter det rätt logiskt ändå.
  GLAD PÅSK

 6. 6 miljoner i timmen låter helt vansinnigt många, men det stämmer säkert. Här konsumeras också en massa ägg, precis som Moma skriver så är det ju den perfekta snabbmaten.
  Hoppas du haft det kanoners bra i påskhelgen,
  kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation