Att Sverige under ett dygn förvandlats till landet Narnia, det vet ni ju redan, så därför ordbajsar vi inte om det idag. Att jag är trött och orkeslös känns inte heller som något roligt att skriva om. Jag sover lätt flest timmar per natt och per invånare i den här stan men ändå är jag så dödens trött. Har jag något annat roligt att berätta?  Kanske att jag idag inte fick upp dörren, fast det hör faktiskt ihop med snön så därför tänker jag inte berätta att jag varken kunde öppna eller stänga dörren i morse eftersom blåsten hade legat på hela natten och byggt upp en fräsig vall precis vid trappan och ytterdörr. Jag skrattade så jag nästan kissade på mig i morse över hur dumt det måste sett ut! Och jag tackar faktiskt mig själv att jag varit så hård när det gäller träning den sista tiden… Annars hade jag kanske blivit kvar inomhus..resten av vintern! Men som sagt, det skulle jag ju inte berätta. En annan grej som hänt… är att jag börjar fundera på om en av kattungarna verkligen är en HAN, det kan mycket väl vara en HON faktiskt eller så är det en HAN fast med ett mindre skrytsamt ”ballpaket” eller hur jag nu ska utrycka det. Jag har googlat på problemet vilket resulterat i att jag blir ännu mer osäker. Så nu börjar jag överväga att byta namn på katten. Jag menar…om det nu visar sig att det är en hankatt så kan den ju till exempel inte kallas för Majsan. Eller om det nu kanske är en honkatt så kan den ju  exempelvis inte gå under namnet Sören!  Varför? Ja men det bara är så i Sverige, inte fasen vet jag. Så jag tänkte att ett namn som inte avslöjar könet kanske är en bra lösning? Om jag till exempel väljer att kalla en av bäbisarna för Linjal, Servett…eller något liknande så är ju inte första tanken ” Vad är det för kön på katten?”  utan personen i fråga kommer ju tänka mer ” Hmm…Linjal, det var ett annorlunda namn”!

Så över till dagens recept, en läcker, snabblagad och lyxig lax…som jag tyvärr inte vet vad den har för kön!

PARMESAN LAX MED HONUNG ( 2 pers)

 • 2 laxfileér
 • 2 tsk flytande honung
 • 1/2 dl fint riven parmesan

Gör så här: Lägg laxfiléerna i en ungfast form. Ringla honung ovanpå och toppa med den rivna osten. Ställ in laxen i 200 grader i ca 15 minuter. Serveras med ris och kokt broccoli…Om du är typiskt svensk…ja men koka då någon lämplig sås till för den typiska svensken…”hen” måste väl ha sås till allt 😉

4 Thoughts on “FINA FISKEN SOM BLIR KLAR PÅ ETT KICK

 1. Japp, Narnia it is här också! 🙂

 2. Ha ha! men vilken tur att du tillslut kom ut. Det här med kattungar, om det är en hane eller hona, känner jag igen. Och jag tror det är ett rätt så vanligt problem. Men det brukar lösa sig när de är större. Kanske du kan välja ett könsneutralt namn för säkerhets skull..-) Ett tips vad gäller trötthet .Den här hösten har jag dragit ner på mängden intag av kolhydrater. Jag är nu mycket, mycket piggare. Innan jag gjorde det var eftermiddagarna och kvällarna en plåga. jag var jämt trött. Jag är nog rätt så osvensk, i det här fallet.. Äter ofta mat utan sås. Din lax ser jättegod ut. 🙂

  • matsafari on december 6, 2012 at 2:28 e m said:

   Haha vet du vad, idag är jag mer säker på att det är en kille, igår trodde jag det var en tjej. Så ett neutralt namn är nog det enda rätta just nu.

   Jag har testat det där med att skära ner på kolhydrater men för mig blev det omvänd effekt. Jag blev ännu tröttare. Jag tränar väldigt hårt (ca 5-6 dagar i veckan) och jag tror att jag kanske inte får i mig tillräckligt med mat och faktiskt tränar för mycket och att det är det som gör mig trött. Nu har jag gått ner till 4 träningspass per vecka och mer kolhydrater samt en massa ”sportvitaminpiller” som jag hittade på apoteket och jag tror att jag börjar känna en förbättring! Och snart vänder det ju…och blir ljusare igen:) YES!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation