Av fisk blir man smart. Fast inte så jätte. Enligt forskare så handlar det bara om ca 3-6 %  smarthet som skiljer en regelbunden fiskätares mot en icke fiskätare… Det är inte så jäkla mycket när man tänker efter. Det krävs inte så himla mycket smarthet för att göra den här gratängen heller… Bra va!

FISKGRATÄNG PÅ MATSAFARI-VIS ( 4 pers)fiskgratäng

3-4 hajmalfilé/pangasius eller annan vit fisk i filé

2 rejäla nävar färsk spenat

10 cm purjolök

4 portioner potatismos (recept hittar du här)

Sås:

3 dl mjölk

3 msk vetemjöl

1 dl hackad gräslök

1/2 dl hackad dill

rejält med peppar och salt

Gör så här: Smöra en ugnsform. Lägg i fiskfiléerna i botten. Lägg skivad purjolök och spenat ovanpå. Vispa ihop alla ingredienser till såsen. Spritsa potatismos runt om fisken och slå sedan över såsen. Gratinera i ugnen i 40 minuter. Klar att servera.

//

Ann-Sofi

4 Thoughts on “FISKGRATÄNG PÅ MATSAFARI-VIS

  1. Det var värst vilken hajmal-dag det var idag. Du bjuder på hajmal och jag och en kollega hade en diskussion tidigare idag om hajmal smakar lera eller ej. Hajmal är inte min favvo, det smakar lera/havsbotten… Men torsk funkar ju lika fint! Eller sej typ 🙂

  2. Ibland kan några procent vara avgörande. Och sen är ju fisk himla gott också. Gratäng är gott och lättlagat. Toppen bjudmat att förbereda. Kram!

  3. Vilken tur! För vi äter fisk alldeles för sällan. Men en gratäng är ju väldigt gott! Du skulle ju varit med i kvällens avsnitt av mästerkocken.:)

  4. Jag tycker 6 % låter jättemycket. Jag vill inte att någon person ska vara 6% smartare än mig. Bäst att jag tar en bit sill innan läggdags…

    Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation