Så var fredagkvällen borta och lördagen kommen. Idag har jag satt upp tavlor här hemma, det blev skitfullt ( och fult) ! Så imorgon eller någon annan dag får jag tänka om och göra rätt. Annars händer inte särkilt mycket här i Hultsfred. Jag är inne i en raslös period där jag sitter på en stol och studsar och önskar att jag satt på en annan stol.Och när jag byter stol så känns inte den bra så jag studsar vidare till nästa och så fortsätter det så om och om igen. Det är svårt att förklara den där raslösheten men jag får den lite då och nu och då känns Hultsfred alldeles för litet för mig. Det känns som om jag kvävs av Hultsfredsluften ( nere vid sjön luktar det alltid skit av någon anledning och klart man kvävs då) och pulsen ebbar ut. Tiden står liksom alltid stilla här och ibland känner jag att jag vill ha mer än så, mer än lösa sekunder som tickar obemärkt förbi i ett eko av tomhet. En väldigt jobbig känsla det där, då jag tror att allt handlar om att jag aldrig kan vara nöjd och att jag alltid strävar högre än vad som egentligen går, jag får aldrig riktigt ro i själen eftersom jag alltid jagas av mig själv. Hon är ju konstig.. tänker du säkert nu men egentligen så är det ”den-där-människan-som-alltid- är-nöjd” som är konstig egentligen. Livet är fullt av möjligheter, så varför inte jaga alla möjligheter man har? Jag är inte nöjd med lagom, jag vill alltid ha mest.

Nog om livsfilosofi, över till fläskytterfile istället…För finns det goda möjligheter att få äta en god middag, så skulle väl alla ta den eller?

FLÄSKYTTERFILE ( 4 pers)

ca 1 kg fläskytterfile

MARINAD:

3 msk rödvin

1 msk flytande honung

1 dl rapsolja

1 krm salt

1 krm peppar

1 finhackad vitlöksklyfta

Gör så här: Putsa fläskytterfilén från fett och senor. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en skål. Rör om ordentligt. Lägg fläskytetrfilén i en påse och häll i marinaden. Låt ligga och dra några timmar i kylen. Värm ugnen till 200 grader. Lägg fläskytterfilen i en en ugnsfast form och stek i ugnen i ca 30 minuter. Servera med potatisgratäng och sallad. Ett recept på krämig god potatisgratäng hittar du HÄR.

HA EN UNDERBAR LÖRDAG!

 

6 Thoughts on “FLÄSKYTTERFILE OCH POTATISGRATÄNG

 1. Åh vad gott det ser ut! 🙂 Gillar din blogg!

 2. Ojdå, hoppas du studsat klart och kommit fram till vilken stol som vara bäst. Jag kan känna igen din känsla, fast oftare innan än nu. Nu för tiden är jag riktigt hemmakär och vill gärna inte lämna hemmet och Glommen. Jobbet känns som ett nödvändigt ont. Jag har ju min lilla butik som jag hellre vill vara i än med (oftast) otacksamma tonåringar…

  Kram kram

  • matsafari on februari 11, 2013 at 12:50 e m said:

   Just nu studsar jag inte och nu i helgen försökte lugna ner mig lite och försökte att inte vara så raslös. Jag tror det funkade, åtminstone tillfälligt.
   Jag lever alldeles för mycket i framtiden och skulle behöva dras tillbaka till här och nu lite oftare.

   KRAM

 3. så kom till tokholm o hälsa på! 🙂 pulsen på älgö är långsam, taktfast och baktung, men man kan ju alltid åka in till stan! 🙂

  • matsafari on februari 11, 2013 at 12:44 e m said:

   Det borde jag faktiskt göra! Långsam puls kan ju också vara nyttigt och som du säger själv så kan man ju om man behöver mer puls än vad Älgö tilåter, dra in till stan:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation