Min sambo bjöd inte bara på fördrink, förrätt och varmrätt…Självklart fick jag ju en efterrätt också. En perfekt efterrätt på alla sätt och hallonlyckan är verkligen ett bra exempel på att det enkla faktiskt kan vara både festligt och gott.

Nu så här på lördagskvällen sitter jag och väntar på mina middagsgäster. Dom kommer få avsmaka min sambos meny (fast då lagad av mig). Min sambo har legat på soffan hela eftermiddagen efter en hård utekväll med sina favoritgrabbar igår så där kan jag jag inte räkna med en hjälpande hand även om jag tjatar. Men en stark kvinna reder sig själv och ju fler kockar desto sämre soppa som man säger. Hoppas ni får en riktigt härlig lördag!

HALLONLYCKA ( 4 port)

200 gr hallon

1 dl strösocker

1/2 l hallonsorbet

Dekor: jordgubbar

Gör så här: Sjud hallon och socker i en kastrull 5 minuter. Passera genom en sil så att kärnorna silas bort. Fördela såsen i fyra glas eller glasskålar. Skopa i två kulor i hallonsorbet och dekorera med jordgubbar.

KRAM

10 Thoughts on “HALLONLYCKA EN MEGAENKEL EFTERRÄTT

 1. Nämen va säger man??!! Yummie, smarrigt och mumsfillibabba 🙂 Ha en skön kväll!

 2. Vilken lycka att bli serverad en sådan dessert! Kram

 3. Ser ju gott ut det där;)
  Trevlig helg
  Kram på dig
  Från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

 4. Du borde ju hyra ut sambon som kock på tillställningar, en liten extrahacka att tjäna där minsann… Fast då hade han ju så klart fått hålla sej från utekvällar då…:)

  Hoppas kvällen blev lyckad och att maten smakade lika gott!
  Kramar

  • matsafari on februari 19, 2013 at 4:59 e m said:

   Haha ja det skulle vara nått:-D

   Maten blev precis så god som jag hade hoppats och en sur sambo muttrade nått om saftigare kött än mig;-D

 5. Den lät himla perfekt och somrig och skulle passa perfekt hos oss en vardagskväll för att pigga upp lite i februarislasket!
  Trevlig vecka! Lena från maka e head food

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation