Jag är och kommer alltid förbli en tävlingsmänniska. Jag är en sån där människa som kan tävla i allt och ingenting. Jag kan exempelvis köra om människor när jag är ute och powerwalkar och klappa mig själv på axeln och kyssa min låtsasbukla och kliva upp på min låtsas-pris-pall… eller som häromdagen när det oranga kuvertet låg i brevlådan… Snabbt som attan ryckte jag upp skiten för att se hur mycket pengar jag skulle få när jag går i pension  typ år 2050 eller nått ( jag läste inte så noga). Och nyfiken som faan började jag fingra på min sambos oranga kuvert, satte det mot lampan som detektiver brukar göra när de vill veta saker , försökte öppna lite lätt i hörnet så det inte skulle synas osv. Min sambo verkade inte alls intresserad så jag typ pekade på kuvertet och sa ” ska du inte öppna det där? Det där är mega-skit-viktigt att läsa! Öppna—NU”. Han öppnade och läste högt och jag bara – YES!!! Ta mig faan.. jag skulle få några kronor mer än min sambo och jag gjorde ett snyggt smyg-glädjeskutt och high five-ade mot min egen spegelbild! Jag vann den oranga-kuvert-tävlingen! Fy fan vad jag är bra! För visst var det en tävling? Eller?

FLÄSKFILÈWOK ( 4 pers)

400 gr strimlad fläskfilé

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk torkad basilika

300 gr frysta wokgrönsaker ( tinade)

1 pressad vitlöksklyfta

1 dl sweet chilisås

2 portioner kokt pasta ( jag använde gnocchi)

Gör så här: Stek upp en pressad vitlöksklyfta med köttet i lite smör i stekpanna eller wokpanna. Bryn köttet tillsamans med basilikan några minuter och tillsätt sedan wokgrönsakerna. Woka någon minut och tillsätt 1 dl sweet chilisås. Häll i pastan i pannan  och sänk värmen och börja duka bordet för mat. När du dukat klart är woken färdig.

 

14 Thoughts on “MIDDAG PÅ 10 !

 1. Ojoj, inte illa… du slår Jamie Oliver och hans 15 min! Inte illa alls 😉

 2. Nu vet jag varför kommentarerna strular….! Använder jag blogspot-adressen så funkar det men inte om jag använder min amyspieceofcake.se…

 3. Du vann solklart i snabbast middag och säkert också godast!

 4. Tävla är bra! Det oranga kuvertet har jag aldrig förstått mig på. Känns oändligt lång tid kvar till pension….
  Men woken tävlar jag gärna om!

 5. Hihi, ja att tävla är roligt 🙂

 6. För mig känns pensionen ruggigt nära och jag kommer inte att få ett skit, typ. Jag hoppas än på en lottovinst eller så får jag leva på fil och knäckebröd sen. Men det kanske händer ett mirakel!
  Kram!

  • matsafari on februari 23, 2013 at 6:14 e m said:

   Åh vad tråkigt. Själv anlitade jag ett företag att sköta min pension åt mig eftersom jag tycker det är alldeles för svår grej att sätta sig in i. Förhoppningsvis så får de min pension att växa åtminstone mer än om jag hade skött allt själv.
   Jag ska hoppas på mirakel i ditt fall!!! Vem vet, nästa triss du köper kanske löser alla problem:)

 7. Då får vi väl gratulera då till vinsten:) Vi är med Erika och hoppas på de där två tisslotterna vi investerade i igår, dom som vi fortfarande inte skrapat… Men så länge man inte skrapat så är man ju miljonär:)

 8. Grattis
  Ha en riktigt bra dag:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation