Det var Maria Montazami som introducerade ”tassel” in i våra svenska hem! Och visst är det löjligt att en tassel ska kosta ett par 100 bara för att en härlig go tjej från Americat samlar på dom! Så nu tänkte jag visa er hur man gör sina egna för en enastående billig peng. Reglerna är enkla, du behöver ett garnnystan i valfri färg, en bit katrong ( vad faan är katrong..en sjukdom?, kartong ska det stå), en sax och ett hejdundrande pysselsug! Hell yeah…Let the tasselparty begin!

Klipp till en bit kraftig kartong enligt bilden nedan. Du bestämmer själv hur stor toffs du vill ha, större kartiongbit, större tassel. Gör sedan tre hål i kartongbiten, för placering se bild igen.  Trä sedan garnet genom det  nedre hålet och upp till de två pararella hålen. Sen är det bara att linda valfri mängd garn runt kartongbiten….skitenkelt…eller hur!

När du känner dig nöjd med mängden garn så knyter du en knut runt om med en ny bit garn. Garnbiten som du förberedde innan lindningen, alltså den du trädde in i alla hålen,ska nu knytas och bli själva upphängningen…Här kan det bli lite trixigt med ge inte upp och använd ditt sunda förnuft (om du har ett).Klipp sedan toffsen nertill och pang boom så har du en hemmagjord tassel!

 Maria Montazami hade antagligen utbrist ” KUL” på typ värmländska? om hon hade sett det här!

Och kisse tyckte tassel var så roligt! Vad är det med kattungar och garn egentligen?

Och är det inte snyggt att fästa tassels på julklapparna? Ja, ni som kommer få julklappar av mig i år får tyvärr stå ut med mina homemade Montazami-tassels och faan er om toffsarna hamnar i brasan ihop med julpappret!

 

 

4 Thoughts on “HOMEMADE TASSEL

  1. Tack kära du för din fina länkning härom veckan. Har varit utanför bloggosfären över helgen ;). Tasselpyssel låter ju som ett bra julpyssel för mig och lillfisan, kanske kan gå ut i snön och leka tassellek med fasanerna sedan.

  2. Mycket snyggt, klart bättre med homemade än USA-made:)
    Man kan ju också vidarutveckal de där toffsarna och göra garntomtar på samma mall, kanske det kan bli en toffstomte… nä nu svävade det iväg där lite, stopp på belägg:)

  3. Nämen, vilken söt kisse, säg var du bor så kommer jag och katt-nappar hen!

    • matsafari on december 6, 2012 at 2:29 e m said:

      Haha:) Katt-nappa går inte för sig! Jag är så fäst vid trollen att jag kommer ha svårt att hitta ett hem som JAG tycker passar till dom!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation