Ingebo hagar är ett ekologiskt litet café som ligger strax utanför Vimmerby på vägen mot Hultsfred. Det är andra gången jag besöker det lilla smultronstället som både har fullständiga rättigheter och en god ekologisk meny av närproducerade råvaror.

Blir du trött av att sitta på en stol och njuta av deras goda tyska ostkaka, ja då kan du smyga omkring på gården och hälsa på alla djuren som både låter sig klappas och kelas med.

 Själv njöt jag den här gången av Kvillehults pizza från vedugnen och en ganska så läcker liten chokladkaka med vispad grädde samt den tyska ostkakan to die for.

Är du i krokarna runt Vimmerby så är det här stället nästan ett måste och det är minst lik vackert framåt hösten när löven färgats gula och dalar ner från träden. Och om du tar cykeln dit, ja då får du cykelrabatt i kassan! Bra va!

10 Thoughts on “INGEBO HAGAR, DET LILLA EKOCAFÈT I VIMMERBY

 1. *tar cykeln ur cykelförrådet och börjar trampa mot Vimmerby*

 2. Ser fantastiskt idylliskt ut. Får nog ta bilen och skippa rabatten 😉

  • matsafari on juli 23, 2013 at 4:22 e m said:

   Ja det är ett litet miniparadis så lantligt det kan bli. Här finns också fina promenadstråk, kan vara värt att nämna.

 3. Härligt när man hittar sådana små smultronställen, speciellt när det finns godsaker att stoppa i sej:)

  Kramar

 4. Tack för detta heta tips! Vi som jämt är ute och kuskar kring på de svenska småländska vägarna behöver alltid tips på ställen där vi kan fylla våra depåer. Det gäller ju att inte tappa semester-valkarna som vi nu lyckats lägga oss till med. Jag ser ut som en sån där båt med fina fendrar (eller hur det stavas) runt midjan. Mjukt men inte så snyggt! Kram!

  • matsafari on juli 23, 2013 at 4:21 e m said:

   Ja här är rätta stället att fylla ut semstervalkarna ytterligare 😉 Mjukt men inte så snyggt? Mjukt och snyggt om du frågar mig:-)

 5. Mm, en dagstur till Vimmerby under semestern kanske vore något 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation