Lilla Decibel har gått från att vara en innekatt till en lycklig utekatt. Hon trivs som tusan och skuttar runt i trädgården som en liten ko som nyss släppts ut på grönbete. Hon knaprar p-piller eftersom matte inte har lust eller tid att bli ”mormor” riktigt ännu och det är ett helvete när p-pillerkartan åker fram en gång i veckan. Decibel vet exakt vad det handlar om redan innan jag öppnar lådan där p-pillrena ligger och det är inte direkt att hon sätter sig vid mina fötter och gapar, bönar och ber om p-piller oneeeej. Att trycka in ett litet piller i en liten katt kan tyckas väldigt enkelt men det är det inte, inte ens i närheten av lätt. Jag får jaga katten i ca 10 minuter och så får jag vakta henne i ytterligare 10 till för att se så hon verkligen har svalt det där lilla pillret. För att vara på den säkra sidan så har jag även hållit det där fina talet som man bör till alla tonåring oavsett kön, nämligen det där med ”blommor och bin”. Jag har förklarat för katten att bin ska man inte jaga eller fånga, de sticks och man går inte på toaletten i mattes blommor utan det kan man hellre göra hos grannen. Hon har lyssnat storögt när jag berättat och hon har tagit det pinsamma jobbiga samtalet riktigt bra. Jag borde ha varit lite strängare, lite mindre blåögd eftersom jag nu vid storstädningen, hittat små p-piller lite här och var. ”Katta”-strofen blev ett faktum då jag igår skulle ropa in den lilla skiten Decibel  och  jag till min stora förvåning upptäckte att det inte bara klev ut EN katt ur busken förutom Decibel  utan ut ramlade också en grå, punkig , liten grå ”friare” med kåthet i blicken. Men jösses! Jag fick en chock! Och när jag lade ihop p-pillrena på golvet och hankatten förstod jag att, ja, det där ”blommor och bin”-talet borde jag ha tagit på större allvar och jaha nu är det väl väl bara att ställa in sig på att jag kanske ska bli ”katt-mormor” nu då! FAAN! Det där med katt-abort känns inte som ett alternativ i vår familj, det är alldeles för grymt och när allt kommer omkring så är det ju bara 12 ”katt-mormorveckor” vi talar om och forhoppningsvis blir det inte 18 st! Det kanske rent av kan bli riktigt riktigt mysigt:) Någon som vet det där med tonårsgraviditeter? Vad säger man, hur stöttar man? JA, jag vet inte! Jag själv har ingen erfarenhet av barn och planerar heller inte att ha någon erfarenhet inom den närmsta framtiden och  jag är 32 är, men min katt som fyller 1 i veckan! Hon…hon är tydligen gravid hon!

Från den nyheten till dagens recept, en yoghurtsås med mynta ( inte såsen som den där hankatten pumpade in i min Decibel, nej usch fy där gick jag kanske lite för långt!) som passar till det mesta:)

YOGHURTSÅS MED MYNTA

 • 3 dl turkisk yoghurt
 • rejält med färsk mynta ( minst 5 kvistar)
 • några droppar färskpressad lime
 • 1 nypa citronpeppar

Gör så här: Finhacka myntan och blanda den med den turkiska youghurten. Tillsätt pressad lime och citronpeppar. Den här såsen passar jättebra till grillad fisk, kyckling, lamm eller färsspett.

Så här ser Decibel ut ungefär när p-piller kartan kommer fram. Ni förstår att det inte är helt lätt att peta in ett piller i det där gapet!

14 Thoughts on “KALL SÅS

 1. Vilken fin blogg! Och vad bra att du har ett recept på en kall yoghurtsås just idag. Tänkte göra Tzatziki till det grillade i morgon men det får bli din sås i stället, ser supergod ut 🙂

 2. Katter kan med tydligen. Men det är ju faktiskt rätt mysigt med små kattungar. Kall sås är alltid bra att ha i ”bakfickan” så denna variant ska jag komma ihåg!

 3. Hahahaha, åh, vad härlig du är! Du lyste upp min morgon med den här lilla historien! Det är lättare att få i en hund piller ska jag säga dig – bara att rulla in dem i valfri köttig godsak (eller ostig då om man är som jag och inte har kött hemma). De sväljer dem till och med hela – glufs säger det, och så ligger pillret i magen!

  Gott med mynta i den kalla såsen, ska provas 😀

 4. Såsen ser supergod ut.

 5. Heja Decibel!!! Hihihi…vad kul du skriver!

  Du har så mycket fina recept jag ska prova på!!

  Kram Anna

 6. Är du verklgien säker på att hon har hunnit bli med bäbis. Unga katter kan ju va kompis med både hankatter och honkatter. Det finns en del knep som man kan prova om man har problem med att få i katten pillret. Till exempel kan man smula sönder pillret och lägga i en skål tillsammans med en skvätt grädde eller favoritmaten. Då blir pillerstunden något positivt. Funkar inte det så kan man lägga pillret lägga hela pillret eller krossa det om hellre vill en klick smör. Sedan sätter man smörklicken på ena framtassen. Katter avskyr att vara kladdiga så de brukar genast slicka upp smöret för att bli rena igen. Kanske några tips för framtiden. God yoghurtsås har du fått till trots ett kanske oplanerat tillstånd i familjen. 🙂

  • matsafari on juni 4, 2012 at 4:37 e m said:

   Tack för alla tipsen men vi skiter i p-pillrena från och med nu;) Är det så att hon kanske har kattungar vill jag inte fortsätta att ge henne ifall ungarna får 6 ben och så;) Kattungarna är så välkomna så:)

 7. Men det är ju ganska härligt med kattungar trots allt, förhoppningsvis får hon inte så många om hon bara är ett år gammal.

  Ett litet tips, fundera på att sterilisera katten istället, p-piller för katter är mest till problem – vi har haft två katter som har fått cancer pga dom. Det var visserligen ganska många år sedan nu, utvecklingen kanske har gått framåt. Men jag tycker ändå att man bör sterilisera eller kastrera sin katter om man ändå inte tänkt att skaffa kattungar, katterna blir dessutom lugnare och risken att dom springer bort minskar.

  • matsafari on juni 4, 2012 at 4:32 e m said:

   Absolut! Klart hon ska få sig en sterilisering! Det är bara det att jag ville så gärna att hon ska få en kull kattungar innan vi gör det. Men jag tyckte kissmissan var lite för ung för att få kattungar riktigt ännu så vi fick tipset av vetrinären att ge henne p-piller i ca 6 månder så vi slapp hennes högljudda löpning. Min vetrinär sa precis som du att katter inte ska äta p-piller någon längre tid eftersom det finns risk för cancer. Så efter den här kullen så åker hon ögonblickligen till veterinären;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation